Kako nam je iduće godine u sklopu  13. CK jedna od zadanih tema IDF, odlučih se za paralelno slaganje ove dvije makete, koje sam imao neko vrijeme na zalihi. Kako obično slažem više nego što imam na zalihi, došao je i njihov red. Riječ je o Academy maketi, baziranoj na Tamiya M-60  maketi, sa otvorima za radio kontrolu, tj mehanizirane tenkove.

Prvo što je valjalo učiniti je zatvoriti navedene otvore.

To mi je bio to prvi susret sa maketom „američkog“ tenka, dok se slagalo bilo je manjih grešaka. Uglavnom su obje makete složene OOB principom ,uz manje korekcije. Na obje makete poklopci na kupoli se mogu otvoriti i zatvoriti, tako da mogu kasnije ubaciti posadu. To je ostvareno uz malo strpljenja i pomoću manjih svrdla., Isto tako na Magach 7 dvoumio sam se između PE mrežice iz eduardovog seta ili da je bušim. Na kraju sam se odlučio da je probušim, pa je rezultat ljepši i bolji.

Ostatak PE seta koje sam imao za oba vozila nije korišten, jer izliveni detalji su bolji od dvodimenzionalnih i plosnatih PE dijelova (barem meni).Od  dodatka sam se odlučio koristiti Friul model gusjenice i Legedn set dodatne opreme za IDF. Radi anti-slip podloge, odlučio sam nabaviti True-earth; anti-skid boju koja je aplicirana na odgovarajuća mjesta.

Same makete sam 95% složio u klubu tijekom  druženja petkom, od listopada do prosinca prošle godine, pa nema puno fotografija istih u radu. Anti-slip boja je nanijeta na Magach 6. Magach 7 nema tu opciju.

Trenutno su obje makete u redu za bojanje.