Izvrsna prezentacija sadržajne platforme Međunarodne maketarske akademije (MMA), inače dijela programa, Međunarodne suradnje Hrvatske zajednice tehničke kulture, kojega ista provodi zajedno sa Hrvatskom udrugom vojnih minijaturista i IPMS Croatia, ovoga vikenda službeno je uvrštena u dio  maketarskih događanja svjetski priznate maketarske kuće AK Interactive iz Kraljevine Španjolske i to pod nazivom AK-ademy project.

Provedba više desetaka međunarodnih maketarskih škola na daljinu, uključivo uspješna prezentacija vlastitih stečenih znanja i pratećih vještina, te primjena novih alata i materijala, otvorila je brojne ponude za otvorenom suradnjom od kojih nam je s obzirom na mogućnost kreiranja maketarske sadržajne platforme bila upravo najinteresantnija AK ponuda.

AK-ademy projektni zadaci, koji se baziraju na primjeni i prezentaciji maketarskih znanja i vještina, te prenošenju navedenog sadržaja ostalim zainteresiranim polaznicima maketarskih škola, a posebno djeci i mladima, u kratkome roku isporučili su više desetaka sadržajnih cjelina od kojih smo za prvu prezentaciju održanu od 27. – 29. svibnja 2022. godine u sklopu klupskih prostorija HUVM & IPMS Croatia odlučili provesti sadržaj „Step by step“ u vidu bojanja i završne obrade vozila.

Slijedom navedenoga, članovi kluba prionuli su tijekom tjedna aktivnosti dobave maketarskog materijala i opreme kao i pratećih promotivno reklamnih materijala namijenjenih promociji ovoga projekta.

Isto tako, zadnja dva dana aktivno se radilo i na vizualnom uređenju prostorija kluba koje su u petak navečer zablistale u punome sjaju.

Okupljanjem polaznika AK-ademy projekta te podjelom zadataka namijenjenih polaganju ispita za AK instruktore i suce, započela je službena prezentacija projektnog zadatka….

koju je za ovu priliku vodio ovlašteni AK instruktor za Republiku Hrvatsku, g. Tomislav Stipanović.

Sinergija izvrsne radne atmosfere, savršenog ambijenta, te prije svega prekrasnih ljudi sudionika ovoga projekta, počela je rezultirati nevjerojatno lijepim i nadasve kvalitetnim maketarskim uradcima što je i bio osnovni cilj ovoga projekta.

Tijekom prve pauze, koja je uslijedila nakon tri sata rada, klupski prostor posjetili su neki od naših juniora koji su iskazali veliki interes za ovim projektom, kao i njihovom mogućem sudjelovanju u jednom od sljedećih AK-ademy izdanja.

Nakon prvog zajedničkog slikanja….

započeli smo sa drugim ciklusom radnih zadaća, odnosno završnom weatheringu, koji će se nakon završavanja istoga fotografirati i slati na službeno ocjenjivanje u AK stožer u Španjolskoj.

Užurbanost rada i primjena velikih količina „zamamnih“ mirisa raznih maketarskih prerađevina, počela je izazivati i prve reakcije koje su nam dale do znanja da je potrebno odraditi pauzu za ručak uz obvezno provjetravanje prostora……

Slijedom poziva na zasluženu pauzu od strane naših cura…..

te kušanjem izvrsnih delicija kuće Puntijar koja nas je i ovoga puta u cijelosti iznenadila nekim od svojih noviteta….

ušli smo u treći dio dana gdje smo uspješno pripremili radne jedinice za sutrašnje završavanje radova, koje ćemo u suradnji sa AK Interactive javno prezentirati u sklopu ceremonije proglašenja AK nositelja, 11. lipnja 2022. godine.

Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su prepoznali i podržali ovaj projekt te svojim doprinosom dodatno osnažili sadržajnu platformu istoga. Uz brojne kuće i institucije od kojih posebno zahvaljujemo AK Interactive te Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, posebnu zahvalu iskazujemo i Carta Magica d.o.o. koja će uskoro postati i službeni zastupnik AK Interactive za Republiku Hrvatsku, što nam uvelike bude olakšalo nabavu potrebitih materijala i opreme za daljnje radne projekte.

U očekivanju novih AK-ademy projekata, pozdravljaju Vas članovi HUVM & IPMS Croatia.