Poštovani maketari,

Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti dolazak na ovogodišnji XIII. Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA 2018., još jednog u nizu svjetski poznatih maketarskih velikana, a to je ovoga puta g. Michael Rinaldi.

Dear plastic modellers,

We are proud to announce the arrival of another one of the greatest plastic modelers on this year’s Zagreb Plastic Model Cup CRNA KRALJICA. This time it is Mr. Michael Rinaldi.

Nakon prošlogodišnjeg dolaska g. Miguela Jimenza, njegove promocije Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA te otvorenog poziva na sudjelovanje svim velikim promotorima ove vrste tehničke kulture, vrlo ugodno nas je iznenadio odaziv i potvrda dolaska na ovogodišnju CK, gosp. Michaela Rinaldia.

Pripreme za njegov dolazak odrađene su prije pune dvije godine, nakon kojih je najavio posjetu i dolazak na jedan dan. No s obzirom na viđeno događanje prošlogodišnje CRNE KRALJICE, fantastičan odaziv maketara, broj izvrsnih radova kao i kompletnu organizaciju kupa, g. Rinaldi odlučio nas je počastiti svojim dolaskom na puna četiri dana čime Zagreb i Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA ponovno postaju centar svjetskog maketarskog događanja.

I ove godine u kompletnoj pripremi organizacije samoga natjecanja kao i dolaska g. Rinaldia u Zagreb, uz članove HUVM-a, sudjelovala je IPMS Croatia kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo. Osim toga IPMS Croatia vodi pregovore sa nekoliko vrlo poznatih IPMS organizacija koje bi nas ove godine mogle ugodno iznenaditi svojim dolaskom i prezentacijom maketarskih radova, a čemu se posebno veselimo.

Osim same posjete Zagrebačkom maketarskom kupu CRNA KRALJICA 2018, g. Rinaldi najavio je aktivno sudjelovanje u istoj i to u sljedećim aktivnostima;

  • uključivanje u sudačke timove i aktivno suđenje radova
  • prezentaciju maketarskih tehnika kroz dvije kombinirane maketarske radionice
  • prezentacija njegovih knjiga
  • aktivno druženje sa maketarima i razgovor oko njihovih radova
  • slikanje sa gostima

Uz najavljene aktivnosti na samome kupu, veselimo se i dvjema radionicama u klupskim prostorijama HUVM-a i IPMS-a Croatia koje su predviđene za petak 07.rujna 2018. godine. U sklopu istih biti će prezentacija knjiga i časopisa našega gosta, te mogućnost prezentacije radova članova kluba i gostiju koje će g. Rinaldi osobno ocijeniti. O terminima održavanja najavljenih aktivnosti organizatori će obavijestiti sve zainteresirane putem naših službenih stranica

Nadamo se da se zajedno sa nama veselite dolasku gosp. Michaela Rinaldia na Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA 2018, čime svi zajedno ponovno postajemo dio svjetske maketarske obitelji.

HUVM & IPMS Croatia.