Prvi klupski sastanak u 2018. godini posebno ću pamtiti po tome što je po završetku sastanka, dakle još istu večer, nakon skoro punih 25 godina na mome radnome stolu umjesto standardnih maketa oklopa i vozila mjesto zauzeo jedan mali zrakoplov. Naravno povod tome je bilo zbijanje šala na moj račun kao i činjenicu da od slaganja zrakoplova opet ne bude ništa, no bačenu rukavicu ovoga puta nisam htio ostaviti na tlu.

Osim toga, ekipa je ponudila za podizanje rukavice ali i završenu maketu u zadanom roku, glavnu nagradu u našem uobičajenom bit koinu „Žuji 0,5l“  što se svakako ne odbacuje.

I eto kako sam već naveo na početku priče, na radnom stolu se našao……

Zašto CR.42 Falco?

Iskreno govoreći nisam imao posebnih razloga niti kriterija za odabir ovoga zrakoplova, jer trenutni broj zrakoplova na mome lageru je svega pet komada od čega su dva CR.42 Falco.

No ono što mi je ipak zapelo za oko i najvjerojatnije presudilo pri odabiru zrakoplova za rad je jedna od ponuđenih shema bojanja koja mi se posebno svidjela, a to je jednobojno sivi….

Nastavno na dosadašnju praksu izrade maketa krenuo sam u malo istraživanje koje me je odvelo do Palerma na Siciliji i to u davnu 1942. godinu gdje sam se pobliže upoznao sa ovim zrakoplovom kao i njegovim misijama i zadaćama.

Pregršt dostupnih fotografija kao i pratećih priča vezanih za ovaj zrakoplov no i podršku dijela kolega u klubu koji se bave zrakoplovima bila je dovoljna da nakon svega par dana od stavljanja makete na radni stol započnem sa radovima.

Prije početka izrade i prezentacije ovoga rada javno se ograđujem od bilo kakvoga promicanja, simpatiziranja i veličanja sudionika kao i vremenskog razdoblja prikazanoga u ovoj priči, te ističem da istoj pristupam isključivo sa maketarskih i tehničkih stajališta.

Kategorija: Zrakoplovi

Mjerilo: 1/72

Naziv rada: „CR.42 Falco“

Zrakoplov;

Kao što mnogi kolege maketari znaju, da nisam baš neki pretjerani poznavatelj avijacije, pa stoga molim da mi se oproste neke od grešaka kojih će zasigurno biti prilikom izrade ove makete, no isto tako molim da mi se slobodno ukaže na iste kako bi na idućem zrakoplovu to znao izbjeći. Izvedbu ovoga zrakoplova temeljio sam isključivo na prikupljenim fotografijama istoga odnosno prema fotografijama ovoga zrakoplova kojega su napravili drugi kolege maketari.

Otvorivši kutiju primijetio sam da na dijelovima ima podosta srhova, kao i raznih pinmarkova koje sam prvotno krenuo obrađivati. Upućen od strane iskusnijih kolega maketara „zrakoplovaca“ bacio sam se na izvedbu kokpita koji je kako bi to na maketarskom jeziku kazali dosta „drven“. No opet uz pomoć stirena, bakrenih žica i ljepljivih traka i naravno par dobrih referentnih fotografija, uspio sam donekle detaljirati kokpit koji je na kraju ispao sasvim zadovoljavajuće…….

Po završetku izrade kokpita te njegovoj montaži, krenuo sam sa izradom tijela zrakoplova. Tu sam primijetio dosta lošu izvedbu glavnoga naoružanja koje mi nikako nije sjelo. Potraživši slike i nacrte istoga primijetio sam veliku razliku u samome izgledu od onoga pravoga i onoga kojega se dobije na maketi…

I kako to već biva, skalpel je opet odradio početak priče, a metalne cjevčice, medicinske igle i naravno bakrene žice odradile su uz moju pomoć konačni izgled……

Nakon toga zahvata, ostatak slaganja protekao je sasvim zadovoljavajuće i u svega tri dana na stolu mi se pojavio zrakoplov….

Želja da istoga ovoga puta i stvarno zgotovim a ne da završi kako to inače biva u nekoj od kutija sa natpisom „Radovi u fazi završavanja“ je bila jača od svega. Istraživši RAL-ove boja, krenuo sam u nabavku istih te sam još istoga popodneva pripremio svoju lakirnicu iz koje je izašao sljedeći zrakoplov…..

Dan pauze bio je dovoljan za početak predzadnje faze a to je nanošenje sjajnog laka i naravno postavu decala……

Završnim laganim matiranjem i izvlačenjem svjetlijih dijelova došao sam do pred samu fazu završetka ove makete koja će nadam se sljedeći vikend dobiti svoj završni izgled.