Dobivši u ruke skriptu “DAK Flak Truck – North Africa, 1941” by Glenn Bartolotti u kojemu dotični Step-by_step odrađuje i finišira svoj DAK Flak Truck odmah me primila volja da i ja tako nešto pokušam odraditi.

Otišavši do svog lagera pronašao sam sve što mi je trebalo za početak projekta i to;

  • Italerijevog Chevroleta 15 CWT -1/35
  • Dragonov 20 mm Flak
  • RB-ovu metalnu cijev za flaka

i naravno puno dobre volje. Nakon par dana rada na preinakama vozila koje sam uistinu podosta ogolio započeo sam radove na flaku koji se slagao sam od sebe. Ubacivši drvenu podlogu u zadnji dio tovarnog prostora a koju sam postavio iznad unutarnjih okvira blatobrana dobio sam ravnu plohu na koju sam montirao flak i ustvari dobio podest na kojemu je flak mogao djelovati u radijusu 360˙.

Nakon slaganja i pripasivanja još nekih dijelova na vozilo kao što su rezervni kotač, kutije za municiju i sl. započeo sam proces farbanja,

Na osnovnu boju (RAF Middelstone (ANA615) (F) MM-1/2 nanio sam briitanske dekale koje sam po završetku sušenja ponovno lagano prešpricao sa osnovnom bojom ali tako da se ustvari lagano proziraju ispod boje. Sa Bijelom (Flat White) i Sandom (ANA616) (F) MM-1/2 započeo sam proces high-lighta vozila. Nakon toga odradio sam washanje i to sa uljanim bojama rijeđenima terpentinom. Po završetku washanja započeo sam sa chipanjem na način da sam na mjestima predviđenima za chip nanio prvo male flekice bijele boje a zatim na njih po završetku sušenja smeđu boju. Završni efekt izblijeđene boje dobio sam dodavanjem nekoliko točkica bijele uljane boje na vozilo koju sam laganim potezima kista umočenoga u terpentina razvlačio dok se ista nije stopila sa podlogom.

Vozilo je postavljeno na podlogu koju sam odradio sa posipima od “Nature in scale” i na koje sam naknadno postavio kamnje i travu od Nocha.

Uistinu sam uživao u ovome projektu te ga toplo preporučam svakome od Vas.