Vikend uoči Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA, tradicionalno je rezerviran za posjet Budimpešti, gradu domaćinu PSMK Kupa koji se održava u organizaciji kolega maketara IPMS Mađarska.

Upravo stoga i naši članovi posjećuju ovo natjecanje isključivo kao članovi IPMS Croatia, a na što smo posebno ponosni.

Nadalje ovim putem posebno se zahvaljujemo IPMS-u Mađarska, na izvrsnom prijemu naših članova kao i odrađenom te uistinu vrhunski organiziranom događanju koje je svega u tri godine svoga postojanja uspjelo doći u sam vrh maketarskih natjecanja u ovome dijelu Europe.

Preseljenjem natjecanja na novu lokaciju „Remize“….

izvrsnim popratnim maketarskim sadržajem, maketarskim radionicama, izložbom kao i veličanstvenim maketarskim buvljakom,…

III PSMK Kup ispunio je sva očekivanja najavljena od strane organizatora.

Uz popratni ponuđeni sadržaj posebnu pozornost privukao je broj radova na maketarskom natjecanju koji su svojim izgledom kao i nevjerojatnom kvalitetom izvedbe istih plijenili mnoge poglede kako posjetitelja i gostiju tako i samih natjecatelja koji su konkurenciju istinski hvalili svojim pozitivnim komentarima….

Posebne pohvale stigle su i na račun izložbenih stolova klubova izlagača koji su uspješno prezentirali kako svoje najbolje maketarske uratke, tako i gradove i zemlje iz kojih su isti pristigli. Upravo za ovu priliku i naš ženski sastav (Kobra i Tina) pripremile su i prezentirale štand IPMS-a Croatia koji je nakon prvoga kruga ocjenjivanja uspio ući u uži izborni krug najbolje pripremljenih izložbenih štandova.

Novitet ovogodišnjeg PSMK Kupa bilo je uvođenje mješovitih međunarodnih sudačkih timova podijeljenih u više od 10 radnih skupina, a među kojima su čak dvije od njih pripale i našem sudačkom timu…..

Nakon suđenja i pomoći organizatoru oko slaganja rangiranih radova, te obveznog obilaska izložbeno prodajnih štandova uz pozivanje na nadolazeću CRNU KRALJICU, zasluženi predah članovi kluba potražili su obližnjem restoranu gdje su se počastili sa tradicionalnom mađarskom kuhinjom……

Ugodna ljutina tradicionalnih začina uz iznimno visoku dnevnu temperaturu na povratku do dvorane zatražila je hitan odlazak u hladovinu uz konzumiranje zaboravljenih hladnih napitaka……

Vrijeme do proglašenja ekipa je provela u zadnjim obilascima prodajnih štandova, komentiranju viđenoga, ali i zajedničkom fotografiranju….

Proglašenje pobjednika u natjecateljskome dijelu kao i proglašenja najbolje uređenih štandova dodatno je izmamio osmjeh na lica naših članova koji su sa ovoga natjecanja otišli bogatiji za osvojenu medalju u konkurenciji MASTER diorama i četvrtim mjestom najbolje uređenoga štanda…….

EKIPA ČESTITAMO!!!!