Planiranje putovanja u Bratislavu na „13. Plastikovu zimu“ započelo je dan ranije u našemu klubu i to okladom dvojice naših članova Kum i Niko (inače višestrukih kumova) da će opet jedan od njih otkazati planirano putovanje. Oklada je pala u nama nešto najvrjednije a to je darivanje makete od strane onoga tko je odustao drugome te naravno pisanje izvještaja za klupske stranice…..

I eto čuda….u subotu u ranu zoru dvojica naših članova kreću put Bratislave…..ovoga puta Kum je izgubio okladu….

A kako je bilo u Bratislavi možete pročitati i naravno vidjeti u sljedećem izvještaju….

Naoružani entuzijazmom i naravno velikom znatiželjom te u suradnji sa vrlo primamljivim glasićem njemačke voditeljice na novopostavljenom GPS-u, put (ruta je ista kao i za Moson) od 5 sati i naravno neizbježnu Mađarsku maglu prošao je da to ustvari nismo niti osjetili.

Uz zezanciju i naravno prisjećanja na prijašnja natjecanja oko 10.30 stigli smo u Bratislavu.

Nakon kratke vožnje po gradu i naravno uz neizbježno navođenje naše „njemice“ vrlo brzo stigli smo na lokaciju.

Tradicionalno maketarsko druženje održano je u organizaciji KPM Bratislava i to u sklopu „Dom Kultúry Ružinov“ koji je ove subote bio premalen za sve maketare koji su se našli u njemu. Impresivnim brojem maketa od 1055 modela razvrstanim u 43 kategorije daje pravo „Plastikovoj zimi“ svrstati se u jedno od vodećih maketarskih događanja.

Nakon popunjavanja prijavnica i ostavljanja natjecateljskih radova, te neizbježnog slikanja konkurencije, krenuli smo u pregled ponude maketarskih dućana.

Tu smo bili i više nego ugodno iznenađeni jer iako smo čuli kako je shoping na „Plastikovoj zimi“ dobar nismo očekivali da je ustvari iznenađujuće izvrstan.

Sve stvari koje smo željeli nabaviti bile su nadohvat ruke. Prizemlje i kat vrvili su maketarskim dućanima i tamo se moglo kupiti gotovo sve što se poželjeti može (neugodno za naše novčanike).

Nakon prvog pregleda dućana smo se vratili i temeljito i dobro pogledali natjecateljski dio natjecanja. Odlične makete su plijenile pažnju i bilo ih je užitak pogledati uživo, a i gužva se malo smanjila te smo mogli doći do svih.

Nakon razgledavanja i odrađenih nekoliko stotina fotografija, vratili smo se trgovinama na kratku kupovinu i naravno no najvažnije a to je razgovor s vlasnicima dućana i pozivanje istih na CK 2018….

Uz priču i dijeljenje pozivnica za nadolazeću CK najviše pažnje smo pridobili podjelom našega časopisa Military Miniature koji je jedan od rijetkih tiskanih maketarskih časopisa u Europi te je kao takav vrlo primamljivo štivo cjelokupnoj maketarskoj populaciji. Prilikom obilaska dućana naišli smo i na naše brojne znance koji su nam s veseljem potvrdili svoj dolazak na CK 2018.

Ugodno druženje i priču sa maketarima i trgovcima nakratko je uzburkalo premještanje dijela glavne bine što je naznačilo da je došlo vrijeme proglašenja pobjednika i naravno skupljanje radova i polazak kućama.

Bili smo ugodno iznenađeni kako je organizacijski sve trajalo toliko kratko, ali nadasve vrlo profesionalno i više nego dobro organizirano. Nakon brzinskih pozdrava sa domaćinima i naravno prijateljima maketarima i naravno pune vrećice maketa i maketarske opreme krenuli smo put Lijepe naše.

Dojmovi cijeloga događanja držali su nas sve do zagreba u kojega smo stigli oko 20.00 sati.

Izvrsno organizirani „shoping“ brdo dobrih ljudi te naravno izvrsno maketarsko natjecanje siguran su zalog za organizirano klupsko putovanje na „Plastikovu zimu 2018.“

Uvidíme sa v budúcom roku!!!!