Sukladno pozivu Zagrebačke zajednice tehničke kulture za višednevno održavanje manifestacije 7. dana tehničke kulture, u terminu od 25. – 27. listopada 2018. godine, naša udruga prihvatila je isti, te je u sklopu svojih klupskih prostorija dana 25. listopada 2018. godine u vremenu od 18.00 – 22.00 sata pripremila prigodni program događanja.

Zadana tema 7. dana tehničke kulture „Tehnika za sve“ bila je glavna organizacijska vodilja našega događanja, a kojega smo odlučili provesti kroz nekoliko zasebnih programskih cjelina;

  • Samostalna maketarska izložba na temu „Afrička egzotika“,
  • Prezentacija maketarskih časopisa, knjiga i brošura naših partnera iz Mig Ammo team-a i Rinaldi Studio Press-a,
  • Prezentacija Mig Ammo maketarske opreme i pribora,
  • Prezentacija maketarske radionice by „Nature in scale“,
  • Izložba diorama i podloga naših najmlađih polaznika,
  • Maketarski „buvljak“.

Nakon završnih priprema uređenja klupskih prostorija koje su spretne ruke naših članica kluba, a kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo, uspjele pretvoriti iz maketarske radionice u prostor dosljedan prezentaciji najavljenoga događanja…..

u ranim večernjim satima započelo je okupljanje članova kluba i dragih gostiju…..

Uz neizbježne mirise maketarske opreme i boja, dio našega „Seniorskog“ članstva odlučio je priredbu dodatno začiniti mirisima sa stola dobrodošlice….

Mirise delicija dodatno su začinili mirisi pečenog kestena koji su se upravo pripremali ispred našega kluba…..

Iznenađenje „seniora“ koji su ovoga puta bili nositelji organizacije klupskih događanja najbolje su ocijenili naši juniori koji su jednostavno ostali bez teksta…..

Prigodnim obraćanjem predstavnika kluba, predsjednika MO Gračani gosp. Marijana Kosa, te završnim govorom predsjednika Zagrebačke zajednice tehničke kulture gosp. Jadranka Baturića otvoreni su 7. dani tehničke kulture HUVM-a, a koji su poslužili kao izvrstan uvod u centralnu manifestaciju predviđenu za 27. listopada 2018. godine.

Nakon otvaranja manifestacije, svim prisutnim gostima i posjetiteljima događanja, članovi kluba izvršili su prezentaciju svojih programskih aktivnosti na zadanu temu u sklopu čega su izvršili podjelu još nekoliko zadnjih tiskanih primjeraka časopisa „Military Miniature“. Uredništvo časopisa iskoristilo je priliku, te su najavili skorašnji izlazak 6 izdanja MM-a, uz najavu objavljivanja 5 dosadašnjih izdanja časopisa u PDF formatu na našim klupskim stranicama. Upravo time dodatno će se obogatiti Hrvatska ali i europska maketarska scena, na što smo iznimno ponosni.

Zajedničko druženje gostiju, posjetitelja i članova kluba nastavljeno je do dugo u noć, a što je postao dio tradicije naših manifestacija…..

U subotu 27. listopada 2018. godine, Hrvatska udruga vojnih minijaturista uspješno je prezentirala svoje djelatnost i postignute rezultate postavom svoga štanda u sklopu 7. dana tehničke kulture koji su se održali u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Više o centralnoj manifestaciji 7. dana tehničke kulture održanih u Dubravi, možete naći na sljedećem linku…

https://zztk.hr/25-27-10-2018-7-dani-tehnicke-kulture/