U organizaciji ZGPMS-a i ove godine uspješno je organizirano i odrađeno 24. Otvoreno prvenstvo Republike Slovenije u plastičnom maketarstvu.

U vrlo atraktivnim prostorijama BIC-a (Biotehniškog izobraževalnog centra) uz domaće Slovenske maketare kao i maketare iz Slovačke, Češke, Mađarske, Austrije i Italije sudjelovao je vrlo veliki broj Hrvatskih maketara među kojima je bila i ekipa HUVM-a.

Ove godine po prvi puta naša ekipa branila je osim boja svojega kluba i boje IPMS-a Croatia a na što smo bili vrlo ponosno s obzirom da su na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Slovenije sudjelovali i kolege iz IPMS-a Slovenije kao i kolege iz IPMS-a Mađarske.

Nakon užurbanog slaganja i naravno brzinskog pregleda maketa u konkurenciji….

te otvaranja i pripreme sudačkih ekipa započelo je 24. Otvoreno prvenstvo u plastičnom maketarstvu.

Osim radova u natjecateljskome dijelu kojih je ove godine bilo sigurno preko 200 komada….

u dvorani su se mogli vidjeti i izloženi radovi kolega maketara iz SVM Kranj koji su svojim dolaskom i izloženim vrlo kvalitetnim radovima podigli kompletnu kvalitetu ovoga natjecanja.

Tradicionalni buvljak u organizaciji g. Mitje Maruška dopunili su svojim maketama, materijalima i maketarskim priborom još nekoliko Slovenskih maketara a posebnu pozornost privukao je prodajni prostor g. Bine Logara i njegovog Miniatures.si koji je za ovu prigodu predstavio i neke maketarske novitete.

Nakon detaljnog obilaska i slikanja radova, te naravno obilaska i dopune vlastitih maketarskih zaliha na ponuđenom buvljaku, naša ekipa tradicionalno je krenula put BTC-a u kojemu provedemo poslijepodnevne sate do predviđenog vremena proglašenja pobjednika.

Nakon dvosatnoga hodanja i razgledavanja centra te naravno razmjene maketarskih ideja potaknutih dobrim radovima viđenim na natjecanju, tradicionalno veće zaustavljanje odradili smo i ove godine u sklopu dućana „Mladi tehnik“ u kojemu smo ipak pronašli još ponešto za dopunu svojih maketarskih zaliha.

Nakon ručka i zaslužene kave u Old Scottish pubu krenuli smo put BIC-a na proglašenje pobjednika.

Točno u 17.00 sati započelo je proglašenje pobjednika. Uz brojna poznata maketarska lica kako iz Slovenije tako i iz ostalih zemalja, veliki broj medalja osvojili su i maketari iz Hrvatske među kojima je i naš klub osvojio dva odličja. Ovim putem čestitamo svim dobitnicima a posebno djeci i juniorima koji u ničemu ne zaostaju za svojim starijim kolegama.

Na kraju natjecanja i naravno međusobnih čestitanja, naša ekipa u ime IPMS-a Croatia dogovorila je međusobnu zajedničku suradnju sa kolegama iz IPMS-a Hungary na ostvarivanju i provedbi zajedničkih projekata planiranih za 2018. godinu. Dogovoru i provedbi priključili su se i kolege iz IPMS-a Slovenia čime smo dodatno ojačali maketarsku scenu na ovome području europe.

Zajedničkim slikanjem sa organizatorom završeno je 24. po redu otvoreno maketarsko natjecanje s kojega su HUVM i IPMS Croatia otišla u svoju domovinu obogaćeni za još dva odličja, koja smo u cijelosti posvetili svojim gradovima herojima; VUKOVARU I ŠKABRNJI koji su prije punih 26 godina upravo na današnji dan, podnijeli nezamislivu žrtvu bez koje danas mi ne bi mogli osvajati ova sjajna odličja pod bojama zastave svoje voljene HRVATSKE.

STOGA, VUKOVARU I ŠKABRNJI, ALI I SVIM OSTALIM HRVATSKIM GRADOVIMA I MJESTIMA, A POSEBNO SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA VELIKO HVALA!!!!