Još jedno u nizu tradicionalnih maketarskih događanja koje se ne propušta. Dvadeset peto izdanje otvorenog maketarskog prvenstva Republike Slovenije u plastičnom maketarstvu održano u organizaciji ZGPMS u sklopu poznate lokacije BIC-a, okupilo je ove subote stotinjak maketarskih zaljubljenika iz čak 8 europskih država koji su izložili više od 300 vrlo atraktivnih radova.

Osim natjecateljskog dijela koje je uistinu bilo na vrlo visokom nivou, cjelokupnu manifestaciju dopunio je bogati prateći maketarski „buvljak“ te izložba maketa.

Kako je u isto vrijeme, dio našega kluba pripremio veliku maketarsku izložbu na 43. sajmu inovacija INOVA 2018, prvi puta naša ekipa na ovome natjecanju nije imala status natjecatelja, već isključivo posjetitelja, ali što nikako nije umanjilo standardni maketarski ugođaj.

Ovoga puta naša ekipa imala je više vremena za razgovore sa kolegama maketarima te razgledanje fantastične izložbe kao i maketarskih uradaka na natjecateljskim stolovima.

Ipak, veći dio vremena ekipa je provela u nabavi potrebne opreme, alata i materijala za naše nadolazeće maketarske radionice, koju je tradicionalno dopunila kupovinom u sklopu dućana „Mladi tehnik“ koji je definitivno naša nezaobilazna točka ovoga putovanja.

Mjesto zaslužene pauze ovoga puta bio je Brazilski restoran „Rodizio do Brasil“…..

gdje je naša ekipa zajedno u društvu maketara iz Rijeke i Pule okusila brojne brazilske specijalitete o kojima su nas trenutno foto izvijestili…..a kako im je bilo, procijenite sami…..

Nakon završetka natjecanja i proglašenja ovogodišnjih pobjednika naša ekipa uputila je velike čestitke domaćinima ovoga događanja na izvrsno odrađenoj manifestaciji te uz pozdrave svim prisutnima krenula put Zagreba.