Nakon prvoga posjeta ekipe HRT-a i snimanja emisije o “Oklopnim vlakovima” u samo par dana dobili smo ponudu “koju nismo mogli odbiti”. Ovoga puta tema snimanja bila bi Hrvatska udruga vojnih minijaturista i njezini članovi.

Prihvativši ponudu, ekipa kluba krenula je u pripremu materijala s kojom će ekipa HRT-a ispričati priču o našem hobiju, našemu klubu i ljudima, bez kojih ovaj klub i svi njegovi projekti ne bi postojali.

Kompletne pripreme odrađene su u samome klubu koji je nakon par dana, izgledao više kao neko ratno poprište nego kao maketarski klub. Stoga su naše cure ponovno uzele stvar u svoje ruke. Vanča, Tina i Goga su sa svojim zlatnim rukama i neizrecivom voljom u samo par sati prije snimanja, sredile klub kao da se tamo prije toga nikada ništa nije događalo.

Uz dodavanje raznih božićnih ukrasa te kićenjem bora, u klub je ušao adventski duh Zagreba koji je ovih dana u cijelosti prisutan na svakom koraku našeg grada.

I tako, nakon svega 14 dana, ekipa HRT-a u sastavu gđa. Ksenija Foretić – novinar, gosp. Davor Gecl – snimatelj, gosp. Boris Zimšek – svjetlo i gosp. Hrvoje Hostić – snimatelj tona, ponovno je posjetila naš klub.

Brzinskim dogovorom između ekipe HRT-a i okupljene ekipe HUVM-a započelo je snimanje potrebnog materijala, među kojima je bila najinteresantnija “Juniorska školica” u sklopu koje su naši najmlađi demonstrirali izradu terena, koja je u zadnjih godinu dana vrlo popularna među klincima.

Osim predstavljanja radionice ekipa HRT-a prikupila je podosta materijala i na temu naših glavnih klupskih projekta kao što su Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA, IPMS Croatia, ali najviše od svega zainteresirao ih je prvi i jedini hrvatski maketarski časopis MILITARY MINIATURE koji je ove godine ugledao i svoje peto izdanje.

Po snimanju materijala uslijedio je i onaj najbitniji dio a to je nastup pred kamerama. Ovoga puta potrebnu hrabrost skupili su ispred naših juniora, Marta i Vedran koji su vrlo profesionalno odgovorili na postavljena pitanja i na najljepši mogući način predstavili sebe i klub.

Od seniora, za klub su nastupili Tasma i Zond koji su isto tako vrlo kratko i sažeto predstavili klub i klupske projekte koji će zasigurno nakon prezentacije materijala na nacionalnoj televiziji, potaknuti mnoge nove članove na uključivanje u ponuđene programe maketarskih klubova.

Nastup i prezentaciju naših članova objaviti ćemo nakon prikazivanja emisije na HRT-u ovdje na našim stranicama.

Nakon snimanja i prikupljanja potrebnog materijala ekipa HRT-a nas je srdačno pozdravila uz potvrdu buduće zajedničke suradnje, na ovakvim i sličnim projektima, kojih u 2018. godini zasigurno neće manjkati.

Zajedničko druženje članova HUVM-a i prijatelja kluba nastavljeno dugo u noć uz ugodan razgovor i pripreme za predstojeće “Otvorene dane HUVM-a”.