Poštujući sva zakonska ograničenja u vidu okupljanja ljudi i održavanja manifestacija, ovogodišnje deveto izdanje tradicionalnih „Otvorenih dana HUVM-a“ održano je u skladu sa spomenutim mjerama.

Upravo stoga, višednevno održavanje manifestacije ove je godine zamijenjeno jednodnevnim događanjem održanim dana 04. prosinca 2020. godine u sklopu klupskih prostorija HUVM-a i IPMS Croatia, na adresi Pučka škola, Isce 15, Zagreb, u trajanju od 18.00 do 22.00 sata. Isto tako, a sukladno propisanim mjerama ove godine u sklopu događanja nisu sudjelovale udruge prijatelji kluba kao niti vanjski gosti i posjetitelji što nam je posebno teško palo.

No, svjesni cjelokupne situacije i ozbiljnosti njenih posljedica, šest članova kluba pripremilo je u svrhu očuvanja tradicije događanja klupski prostor….

u kojemu je odradila skraćeni program ovogodišnje manifestacije i to;

  • Prezentaciju projekta „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“
  • Maketarsku “AK Interactive” radionicu

te provela nakon dužeg vremena 4 ugodna sata u zajedničkom druženju….

U sklopu prezentacije projekta “Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas”, članovi kluba izložili su pozamašnu količinu novoizrađenih maketa, maketa u radu, te maketa koje su u pripremi za buduću izradu, čime smo potvrdili ozbiljnost i veliku želju za uspješnom provedbom programskog sadržaja ovoga projekta.

U navedenu prezentaciju preko ZOOM aplikacije uživo se uključilo još nekoliko naših članova kluba kao i troje inozemnih prijatelja i maketarskih imena koja su podržala ovaj projekt uz obećanje da će se osim riječima i djelom (maketom) uključiti u provedbu istoga.

Drugi dio ovoga događanja bio je posvećen izvedbi prve maketarske radionice na temu „Izrada vojnih vozila iz Domovinskog rata“ by AK Interactive koju je odradio naš član Stips….

kojemu se ovim putem zahvaljujemo na vrlo kvalitetnoj pripremi kao i prezentaciji primjena AK Interactive proizvoda u završnom bojanju i postarivanju makete na spomenutu temu….

Uz iskrenu želju za što skorijim rješavanjem ove uistinu teške situacije izazvane Covidom-19, te nemogućnosti zajedničkog druženja članova kluba i ostalih zaljubljenika u ovu vrstu tehničke kulture, želimo Vam sretan i blagoslovljen nadolazeći Božić kao i sretnu i nadamo se puno bolju 2021. godinu koja nam svima skupa toliko treba.