Maketa je kombinacija T-55 Tamiye (No.35257) i Trumpeterova Tirana (No.000339).

Uz navedene makete koristio sam i sljedeće dodatke:

– Metalna cijev RB models RB35B100

Uz korištenje metalne cijevi koristio sam i dijelove iz Legendovih resinskih setova. Otpilio sam stražnji dio koji se postavlja u mantlet te uz korištenje malo kita nanio na metalnu cijev.

– Legendov set za konverziju LF 1052 (Koji sam na na kraju pola morao baciti zbog lošeg odljeva)

– Legend IDF Tank accessories set LF 1054

– Academy US weapon set WWII  No. 1384.

– Masterclub T-55 gusjenice – 210 kom + 420 pinova

Za složiti osam linkova trebalo mi je 40 minuta. Članke treba malo očistiti i probušit rupe za pinove. Piše da se koristi svrdlo 0,5mm  – no realno je 0,6, jer i sa time su pinovi i dalje teško ulazili, te lako pucaju. Gusjenice su pucale vrlo lako tijekom same priprave, tako da sam na kraju trebao kupiti još jedan set, jer sam bio kratak za 40 kom. Masterclub više ne kupujem.

Izrada antene koja se ne dobije uz maketu prošla je dosta mučno, tražio sam ispravnu dužinu i jedva je našao na IDF forumu. Trumpeter daje  krivo postolje baze za antene. Izrada nove baze  antene je izrađena od mjedenog dijela upaljača. Sajle koje drže antenu su od najlonskog konca.

Najprije je sve obojano u crnom temeljnom bojom od AK, a zatim je bojano bojom od Life Colora,  Israeli Sand. Dodatno je posvjetljivano u različitim mjerilima sa bijelom bojom.

Chipping je rađen AK 711 bojom za tu namjenu, uz malo bijele i sand boje. Sve je dobro zaprađeno uz pigment te je nadodano  zrnaca pijeska-zemlje, Uz pigmente su korištene MiGovi Oil and stain,  AK OiF i AK Afrika Dust.

Uživao sam slagati ovu maketu, koja mi je poslužila kao podloga za moj slijedeći projekt T-55A HV u Domovinskom ratu, u operaciji  „Oluja“, ali također i pogled na moderan oklop.