Potaknut idejom posebne kategorije za CK 2016′ „Hitne službe“ odlučio sam složiti jednu priču na tu temu. Dakle po mnogo čemu ovo je bio moj prvi rad na temu hitnih službi, zatim prvi rad na kojemu sam pokušao odraditi zimsku atmosferu i naravno prvi rad na okrugloj podlozi. Iz navedenoga i naravno većine svega prvoga, rad je dobio i interesantno ime a to je „Prvi snijeg“.

Radnja je smještena na dalekom i ledom okovanom Istočnom bojištu koje je osim ratnih uvjeta bilo obilježeno i ekstremnim vremenskim a pogotovo zimskim uvjetima. Hitne službe svih zaraćenih strana morale su bez obzira na uvjete biti uvijek spremne i spašavati živote koje je rat bezobzirno i svakodnevno odnosio sa sobom. Upravo stoga ovaj rad sam posvetio svim djelatnicima hitnih službi bez koji kako ni tada ali niti danas život čovjeka ne bi bio siguran.

Podloga na koju sam smjestio rad je promjera 23 cm koju sam kompletno odradio uz pomoć posipa „Natur in scale-a“ uz završnu doradu travama od „Noch-a“. Figure su iz nekoliko miješanih setova i to; Orion, Revell, Milicast i Preiser. Sva tri vozila su također od različitih proizvođača i to; Academy, ICM i Italeri a koja sam dodatno doradio sa raznim dodacima i opremom.

Osim navedenoga na dijelu priče nalazi se drveni bunker kojega sam također samostalno izradio od drvenih prutića i furnira.

Efekt zime dobio sam uz pomoć kuhinjske sode bikarbone i bijelog pigmenta, uz dodavanje sjajnog laka Valejo.

Nadam se da vam se rad sviđa.