Naziv rada; Ahnkros
Kategorija; Figure
Mjerilo 75 mm

Figura firme Draconia, njihova fantasy serija Fantasy gold 75.
Započeo sam rad na figuri u mjerilu 75mm.

Figura je odlično odlivena, dijelovi pašu dobro, nema puno kitanja, jedino im je štiti u slabijem odljevu, te ima pukotina koje bi trebalo pokitati. Vrh mača tj. drška isto je malo savijena, ali to ču probati poravnati.
Figura će ići na neku jednostavnu podlogu, ali otom potom kad dodje red na nju.

A kako napreduju radovi na figuri možete vidjeti na slikama u nastavku…….

07.03.2018. Nastavak radova…..zamišljen čakj kao mali tutorijal

Prije početka radova na izradi baze prvo treba sve prikupiti na jedno mjesto…..

A sada krećemo….

  • Na bazu se nanese akrilni kit za drvo, nakon što se isti osuši na njega se posipa zemlja ili nešto slično kako bi se dobila potrebna tekstura terena. Imitaciju kamene stijene dobiti ćemo uz pomoć drvene kore koju ću namjestiti u jedan od kutova baze s čime se postiže bolja kompozicija priče. Preporuka…..po završetku spomenutih radova ostavite svoju bazu da Vam se dobro osuši kako bi mogli nesmetano nastaviti daljnje radove na istoj.
  • Po završetku sušenja podloge možete započeti daljnje radove na izradi njene kompozicije. U ovome slučaju odlučio sam se dodavanje još nekoliko drvenih kora uz obvezni dodatak suhog korijena koje će u konačnici predstavljati stablo. Bitno je da se slobodno “igrate” prilikom stvaranje kompozicije priče. Isprobavajte i kombinirajte položaje svojih stijena i stabala, jer i najmanja promjena može u konačnici samo doprinijeti boljoj priči.
  • Kada je kombiniranje gotovo, odnosno kada ste donijeli čvrstu odluku gdje će biti mjesto Vaših stijena i drveta, iste učvrstite uz pomoć “pinova” čime doprinosite dodatnoj čvrstoći konačnog proizvoda…

  • Najbitni detalj pri stvaranju priče je konstantno isprobavanje konačne zamišljene kompozicije terena i figure, pa stoga s vremena na vrijeme isprobajte i to…..

  • Kada ste sve učvrstili i definirali da je to sada Vaš teren, krenite sa farbanjem istoga…..u ovome slučaju ja sam se odlučio za farbanje akrilnim bojama, koje su u konačnici podložne daljnjim doradama.
  • Nakon farbanja podloge dolazi trenutak za floru. Tu posebno treba pripaziti na način i vrste ozelenjivanja s obzirom na priču koju želite prikazati. Dakle prije početka ovih radova dajte si truda i istražite vrste flore sa terena kojega želite prikazati. Jer postoje vrlo velike razlike između istih. A kako sam ja odradio ozelenjivanje za ovu priču možete vidjeti u nastavku na slikama…..

Uskoro slijede slike gotovog rada !!!