Uspješnoj prezentaciji brojnih tehničkih djelatnosti među kojima su bile Maketarstvo i Modelarstvo, u sklopu ovogodišnjeg četvrtog po redu „Sajma tehničke kulture i strukovnih zanimanja – TEHNICOOLUM“ na poziv Hrvatske zajednice tehničke kulture, priključili su se članovi HUVM-a i IPMS Croatia.

Manifestacija je održana u sklopu Sajamskog prostora Pampas, u organizaciji Osječkog sajma, podržanog od brojnih sponzora, pokrovitelja i suorganizatora, koji su u vremenu od 25. – 26. studenog 2022. godine, svojom izvrsnom ponudom okupili nekoliko tisuća gostiju i posjetitelja ovoga događanja, među kojima su posebno mjesto imala djeca i mladi.

Sadržajna platforma „Međunarodne maketarske akademije“, u kojoj su sudjelovali članovi HUVM-a i IPMS Croatia sa desetak maketarskih uradaka i nekoliko pratećih maketarskih radionica, uspješno su privukli više od stotinu polaznika koji su nakon uspješnih prezentacija iskazali veliki interes za daljnjim radom u ovoj grani tehničke kulture.

S obzirom, da je velika većina sudionika došla iz Osječko – baranjske te Vukovarsko – srijemske županije, iste smo uputili na nama dvije poznate adrese (MAKOS Osijek , te AK Fenix, Cerići) s naznakom na “moguće uključivanje u klupski rad”, a sve u svrhu što većeg okupljanja djece i mladih oko ove djelatnosti tehničke kulture.