Izvrsna suradnja HUVM i IPMS Croatia u zajedničkoj provedbi programskog sadržaja Međunarodne maketarske akademije, inače dijela programskog sadržaja „Međunarodne suradnje“, Hrvatske zajednice tehničke kulture, nastavljen je 21. lipnja 2022. u sklopu otvorenih radionica „Tim za Teen“ organiziranih povodom Dana škole Vladimir Bosnar, Stubičke Toplice.

Uz više od sedam raznovrsnih kulturno umjetničkih te sportskih radionica, naš tim je nastupio u tehničkoj radionici sa prezentacijom nedavno pokrenutog AK-ademy projekta kojega provodimo u zajedničkoj suradnji sa AK Interactive iz Kraljevine Španjolske.

Kroz ciklus 8 maketarskih radionica pripremljenih na temu „Izrada terena za diorame i vinjete“ prošlo je više od stotinu učenika uzrasta prvog do osmog razreda, koji su mogli vidjeti načine izrade terena uključivo primjenu različitih materijala, boja i alata korištenih za izradu navedenoga.

Korištenje AK proizvoda u vidu dorade gotovih terena koji su nakon uporabe istih poprimili gotovo identični izgled prirodnog okoliša kojega smo izrađivali, bio je najinteresantniji dio maketarskih radionica, što je potvrdila velika većina polaznika istih.

Na kraju pokaznih radionica uz veliko oduševljenje polaznika koji su sudjelovali na istima, uključivo njihove učitelje i profesore, uslijedio je poziv za uključivanje u dio školskog programa u sljedećoj školskoj godini, gdje bi smo započeli sa maketarskim pilot projektom za učenike škole domaćina, što nas je vrlo ugodno iznenadio te obvezao na projektiranje moguće buduće suradnje.