Kulturni centra Apáczai Csere János, iz Zalaegerszega, u subotu 17. rujna 2022. godine, bio je domaćin tradicionalnoga maketarskog natjecanja „Wolfpack 2022“ održanoga u organizaciji istoimenog maketarskog kluba, kojemu još jednom i ovim putem čestitamo na izvrsno odrađenoj manifestaciji.

Prebacivanjem cjelokupnog programskog sadržaja u sportsku dvoranu centra, uključivo vidno povećanje broja natjecatelja kao i ostalih sudionika događanja, ovo natjecanje ponovno je zauzelo visoko mjesto na ljestvici obveznih maketarskih natjecanja koja se moraju obići.

U natjecateljskome dijelu događanja koje je brojalo više od 480 vrhunskih radova, članovi našega kluba sudjelovali su sa 25 radova, od čega 8 njih iz posebnog izložbenoga dijela maketarske izložbe „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“.

Navedenim uključivanjem 8 spomenutih radova, nastavili smo promociju zajedničkog projekta HUVM, IPMS Croatia i HZTK, koji je nastao tijekom 2021. godine u svrhu obilježavanja„30. godišnjice stvaranja Hrvatske vojske i policije“ te „75. godišnjice tehničke kulture Republike Hrvatske“.

Osim aktivnosti vezanih uz maketarsko natjecanje, kao i obvezni obilazak maketarske burze koja je vrlo ugodno iznenadila ponudom maketa, te prateće opreme i alata, članovi HUVM, IPMS Croatia i HZTK odazvali su se sastanku kolega iz IPMS Mađarska, na temu SIG projekata i pratećih SIG MASTER kategorija, koji je uslijedio kao nastavak prvog tematskog sastanka predstavnika IPMS organizacija održanog 10. rujna 2022. godine, u sklopu 17. Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA 2022.

Dogovorom oko stvaranja zajedničke SIG platforme kao i uključivanja većeg broja sudionika u provedbu sadržaja iste, postigli smo ostvarivanje zajedničkog cilja provedbe programskih zadaća „međunarodne suradnje“ što nas posebno veseli.

Svečanim proglašenjem pobjednika natjecateljskih kategorija,  u sklopu kojih su članovi našega kluba (Niko, Brane i Stips) osvojili 7 medalja i 3 posebne nagrade…

završio je iznimno uspješan „Wolfpack 2022“ koji će nam zasigurno ostati u vrlo ugodnom sjećanju do sljedećeg izdanja navaljenoga za jesen 2023. godine.