Projekt „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ pripremljen je u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture (HZTK), s kojom zajedno tijekom sljedeće godine sudjelujemo u velikom jubileju obilježavanja „75. godišnjice tehničke kulture u Republici Hrvatskoj“.

Ovogodišnji „Otvoreni dani HUVM-a“ bili su dio organiziranog programskog sadržaja pod nazivom „Ususret 75. godišnjici tehničke kulture u Republici Hrvatskoj“ kroz koju smo najavili cjelogodišnje događanje tehničkih djelatnosti u 2021. godini. Upravo naša udruga u suradnji sa IPMS Croatia i HZTK, će tijekom 2021. godine kroz projekt „Hrvatska vojska u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ prikazati maketarstvo i njegove tehnike kao jedan od 75 odabranih tehničkih programa, a na što smo iznimno ponosni.

Dugogodišnji rad članova udruge, profesionalizacija projektnih zadataka kao i brojni izvrsni postignuti rezultati u Republici Hrvatskoj i inozemstvu bili su dovoljan ulog za pokretanje ovoga projekta na nivou Republike Hrvatske u suradnji sa brojnim državnim i gradskim institucijama koje su prepoznale ponuđenu kvalitetu i izvrsnost.

Osim toga, projekt „Hrvatska vojska u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ biti će posvećen i velikoj 30. obljetnici stvaranja Hrvatske vojske, što nam je isto tako posebna čast i zadovoljstvo. Upravo u tu svrhu naša udruga, IPMS Croatia i HZTK kao organizatori ovoga projekta uspješno su dogovorili suradnju i partnerstvo sa Ministarstvom obrane Republike Hrvatske i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike hrvatske, koji su nakon prezentacije projekta pristali na ponuđenu suradnju ali i davanje pomoći oko provedbe istoga.

Vođeni sinergijom sudionika ovoga projekta, iznimnim entuzijazmom članova HUVM-a i IPMS Croatia u vidu stvaranja maketarskih uradaka na temu Domovinskog rata, te podrškom HZTK, kao i dvaju iznimno važnih ministarstava, u svega nekoliko proteklih tjedana stvorena je pozamašna količina novo izrađenih radova koje smo u sklopu „IX. Otvorenih dana HUVM-a“ prvi puta i javno prezentirali….

Uz uspješnu prezentaciju projekta, veliki broj gotovih radova kao i radova u nastanku, te podršku institucija, uspješno smo dogovorili cjelogodišnji program manifestacije koja će se odvijati tijekom cijele 2021. godine kroz više programskih platformi i to;

  • Izložba maketa
  • Maketarske radionice „Ammo MiG“ i „AK Interactive“
  • Predavanja
  • Tematske tribine
  • Projekcija foto i video zapisa na temu Domovinskog rata

Sve navedene aktivnosti organizirati će se i provoditi sukladno trenutnim uvjetima i zakonskim mjerama propisanima u svrhu borbe protiv bolesti izazvane širenjem virusa Covid-19, uz napomenu da će se iste prilagoditi, Online prezentacijama preko službenih stranica HUVM-a, IPMS Croatia i HZTK, te našem FB profilu.

O svim detaljima provedbe programskog sadržaja „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ uživo, redovito ćemo Vas obavještavati putem naših službenih glasila uz želju za što skorašnjom normalizacijom situacije i mogućnosti zajedničkog druženja.