Početak mjeseca lipnja rezerviran je za posjet Vukovaru, odnosno Fenix kupu, koji se održao 04. lipnja 2022. godine u sklopu OŠ Antuna Bauera, u organizaciji AK Fenix – Cerići.

Uz maketarsko natjecanje, u sklopu ovogodišnjeg događanja, organizatori su pripremili dodatni maketarski sadržaj i to;

  • Izložbu željezničkih modela

  • Hobby chest prodajni štand

Najljepši dio dvorane svakako je bila glavna bina, sa medaljama i maketarskim nagradama namijenjena pobjednicima natjecateljskih kategorija, čiji broj svakako je dokaz truda i zalaganja organizatora u vidu pripreme ovoga događanja, na kojemu im još jednom i ovim putem iskreno čestitamo.

Dobar odaziv maketara, koji su do vremena svečanog otvaranja popunili natjecateljsku arenu sa više od 120 radova, potvrdio je ovo natjecanje kao jedno od bitnih maketarskih događanja u Republici Hrvatskoj koje svakako treba podržati i u buduće.

Završetkom ceremonije otvaranja kupa, koja je prošla u vidno opuštenoj atmosferi…..

došlo je vrijeme za okupljanje sudačkih timova koji su imali nadasve težak i odgovoran posao s obzirom na broj izvrsnih radova pristiglih na ovogodišnje natjecanje.

Oslobođeni sudačkih obveza, naša ekipa dan je provela u obilasku prekrasno uređenoga i obnovljenoga Vukovara, kao i njegove obale te poratnog sadržaja iste.

Ceremonija proglašenja pobjednika započela je u predviđeno vrijeme u sklopu koje su članovi HUVM-a i IPMS Croatia osvojili 8 medalja različitog sjaja.

Izvrsno vrijeme, dobar odabir datuma kupa, kao i mjesto održavanja istoga, siguran su zalog za nastavak održavanja sada već uistinu tradicionalnog maketarskog natjecanja u Vukovaru.