XIII. Međunarodni susret kolekcionara militarije u organizaciji HUKB Trolist, održan je u subotu 30. ožujka 2019. godine u sklopu Kulturnog centra, Narodnog sveučilišta Dubrava.

Tradicionalno okupljanje ljubitelja militarije koje iz godine u godinu bilježi znatan porast izlagača i ove godine ponovno je iznenadio dolaskom istih koji su svojim izlošcima plijenili pažnju brojnih posjetitelja.

Među stolovima prepunih vojne opreme, trofejnog naoružanja, vojnih oznaka, fotografija, knjiga, znački i sl. svatko je uistinu mogao pronaći dio povijesti koji ga interesira. Osim toga u vrlo ugodnom razgovoru sa izlagačima koji uistinu raspolažu izvrsnim poznavanjem povijesnih događanja, mogli ste doći do nekih novih podataka i činjenica koje na satovima povijesti niste mogli dobiti. Stoga ova manifestacija, a kako to mnogi i tvrde, postala je vrlo popularno izložbeno edukativno događanje koje u svakome pogledu treba podržati.

Novostvoreni sadržajni prostor postao je vrlo interesantan i našoj udruzi koja isto tako svake godine, a na poziv kolega iz Trolista, u sklopu ove manifestacije pripremi i postavi izložbeni stol sa maketarskim radovima na neku od zadanih tema.

Ovogodišnja tema bila je razvoj oklopa što je privukla pažnju kako samih izlagača tako i brojnih posjetitelja….

Zajedničko druženje na štandu uz razgledavanje povijesnih fotografija okrunili smo zasluženom kavicom na osunčanoj terasi obližnjeg kafića….

Do sljedećih susreta pozdrav od članova HUVM i IPMS Croatia.