Povodom obilježavanja 70. godišnjice tehničke kulture u gradu Zagrebu, koja se odvija u sklopu 5. Dana tehničke kulture u organizaciji ZZTK-a, naša udruga također je u svojim prostorima proslavila navedeno. Dana 29.09.2016., prostori udruge bili su otvoreni za sve zainteresirane u polju maketarstva. Članovi su pripremili izložbu dosadašnjih radova nagrađivanih na domaćim i stranim natjecanjima, izložbu IPMS Croatia, pokaznu radionicu sa svim alatima i materijalima koji se koriste prilikom izrade maketa, retrospektivu časopisa Military Miniature i dr.

dn

dn

dn

Članovi su odradili i radionice bojanja:

dn

dn

dn

Osim stanovnika Gračana posjetili su nas i učenici OŠ Gračani, a robotičari su nam demonstrirali sklapanje robota, uz pratnju svojih profesora. Svim sudionicima, članovi udruge uručili su prigodne poklone, u spomen na ovaj uspješan dan.

dn

dn

dn

dn

Ovo događanje uveličao nam je i dr.sc.Andrija Mikulić predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, ujedno i pokrovitelj. Također su prisustvovali i gosp.Jadranko Baturić predsjednik ZZTK-a, gosp.Ivan Jurić zamjenik predsjednika ZZTK-a,  gđa.Marija Brkljačić dopredsjednica ZZTK-a, gđa.Margareta Mađerić saborska zastupnica, gosp.Pere Semren gradski zastupnik te gđa.Nataša Gjuran ravnateljica OŠ Gračani.

dn

dn

dn

dn

dn

Posebno vesele riječi gosp.Andrija Mikulića: “Entuzijazmom, ustrajnošću i suradnjom može se sve što se zamisli. Ulaganjem u djecu i promišljanjem o njihovoj budućnosti stvaramo podlogu za bolje društvo. Gradska skupština Grada Zagreba će vas i dalje pratiti, a vama želim još puno uspjeha.”

Kao jedan od dugogodišnjih prijatelja udruge gosp.Zlatko Puntijar, vlasnik restorana “Stari puntijar” i hotela “Puntijar”, ove je večeri nagradio udrugu knjigama na temu I.Svjetskog rata a glavnog gosta gosp.Andriju Mikulića specijalnom kuharicom, također iz tog razdoblja. Također je prezentirao jela koja su se kuhala u tom razdoblju.

dn

dn

dn

dn

Cjelokupno događanje popratila je i Jabuka TV.

dn

dn

dn