I ove godine održano je tradicionalno okupljanje ljubitelja željezničkog maketarstva i modelarstva u organizaciji gosp. Gorana Denca i kluba „Virovitica voli vlakove“….

u sklopu kojega je nastupila i Hrvatska udruga vojnih minijaturista zajedno u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.

Sadržajna platforma nastupa HUVM-a i HZTK, bila je prezentacija izložbenog postava projekta „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ te izvedba dviju maketarskih radionica by MiG Ammo koje će poslužiti kao uvod u skorašnju radionicu HZTK u dijelu njenog programa „Međunarodne maketarske akademije“.

Ovogodišnje druženje, koje je nažalost ponovno provedeno u manjem obimu broja posjetitelja nego obično, a sve zbog provedbe sigurnosnih mjera u borbi protiv virusa Covid-19, nije onemogućilo prisutnim gostima da dan provedu uživajući u novo izloženim željezničkim modelima, die cast auto modelima, te brojnim manjim pratećim izložbenim uradcima na spomenutu željezničku priču.

Posebnu pozornost posjetitelja imala je i naša maketarska radionica na kojoj su kolege Niko i David odradili dvije škole i to „Weathering modela“ te „Izrada maketa“.

Obje škole popratio je svojim proizvodima MiG Ammo team kojemu se i ovim putem posebno zahvaljujemo na dosadašnjem angažmanu i praćenju naših maketarskih škola i radionica.

Isto tako posebna zahvala i Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, koja je i ovoga puta uskočila u pomoć oko realizacije  provedbe prezentacije projekta „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“

koja će prema svemu sudeći do kraja ove godine zasigurno imati prezentaciju cjelokupnog postava i u sklopu Virovitičko – podravske županije.