Poštovani,

Zavičajni muzej Ozalj u Noći muzeja 2023. donosi Vam nekoliko zanimljivih aktivnosti. Prije svega ističemo predstavljanje knjige Školske spomenice ozaljskog kraja koju je priredio Željko Juriša naš muzejski pedagog. Predstavljanje knjige započet će u 20 sati. Također očekuje Vas i kostimirano stručno vodstvo kroz muzej od 21 sat te predavanje Važnost muzejske djelatnosti za ozaljski kraj kustosa Stjepana Bezjaka u 19 sati. U našem galerijskom prostoru možete razgledati vrhunsku maketarsku izložbu Hrvatska vojska i policija u mjerilu (od Domovinskog rata do danas). Posebna poslastica bit će kostimirano stručno vodstvo za djecu od 18:00 sati. Pridružite nam se i uživajte u Noći muzeja 2023. jer Muzeji su važni!

https://noc-muzeja.hr/muzej/zavicajni-muzej-ozalj/

RASPORED DOGAĐANJA:

18:00 Kostimirano stručno vodstvo za djecu do 10 godina.

Kostimirano vodstvo za djecu kroz muzej bazirano na bajkama i legendama ozaljskog kraja i najinteresantnijim predmetima koji se nalaze u stalnom postavu Zavičajnog muzeja Ozalj.

19:00 Predavane Važnost muzejske djelatnosti za ozaljski kraj – Stjepan Bezjak.

Muzejska djelatnost u ozaljskom kraju veže se uz Stari grad Ozalj, muzej i DBHZ. Što je sve napravljeno, istraženo, opisano i ostvareno kroz praktički stoljeće rada muzealaca na ozaljskom prostoru poslušajte u predavanju.

20:00 Predstavljanje knjige Školske spomenice ozaljskog kraja Željka Juriše.

Zavičajni muzej Ozalj poziva Vas u Noći muzeja 27. 1. 2023. na predstavljanje knjige Školske spomenice ozaljskog kraja mag. hist. et. educ. geo. Željka Juriše. Knjiga koja je nastala kao rezultat višegodišnjeg istraživanja, a sama priprema i tisak knjige sufinancirani su od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, bit će predstavljena u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj.

21:00 – 23:00 Kostimirano stručno vodstvo za sve posjetitelje (svaki puni sat).

18:00 – 23:00 Maketarska izložba: Hrvatska vojska i policija u mjerilu (od Domovinskog rata do danas).

Organizatori ove izložbe Hrvatska vojska i policija u mjerilu su: Hrvatska udruga vojnih minijaturista, Hrvatska zajednica tehničke kulture, IPMS Croatia (Internalional Plastic Modellers Society Croatia). Suorganizatori su Grad Ozalj i UDVDR Zrinski-Frankopan Ozalj. Pokrovitelji izložbe su Gradska skupština Grada Zagreba, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

………………………………………………………………………………………………………………………
mag. philol. croat. et hist. Stjepan Bezjak, kustos
ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj

Zavičajni muzej Ozalj
Cesta Zrinskih i Frankopana 2
47280 Ozalj