Upućivanjem javnog poziva kolega iz dvaju zagrebačkih tehničkih saveza (ZFKS i ZSKMT), za uključivanjem djece i mladih u njihovu „Ljetnu školu na Kuna gori“, članovi HUVM-a odlučili su uključiti u program iste svojih četvero najaktivnijih juniora koji su se u proteklih godinu dana posebno istaknuli svojom aktivnošću u provedbi zadaća i pratećih aktivnosti kluba.

Bogati program ponude aktivnosti škole, kao i vrlo atraktivno mjesto provedbe, bili su dovoljno dobar razlog za brzo spremanje i odlazak na petodnevno druženje vršnjaka tehničara.

Dolaskom do Pregrade i pogledom prema Kuna gori na čijem se vrhu nalazi planinarska kuća, naši juniori ubrzo su shvatili da kreću u novu avanturu koju do sada još nisu nikada doživjeli, a to je život u  prirodi.

Najavljene logorske vatre, kretanje prirodom danju i noću, snalaženje uz pomoć zvijezda i mjeseca, te još nebrojene aktivnosti koje se provode isključivo u prirodi biti će osnovni dio programa petodnevne škole u koju kreću.

Put do vrha Kuna gore, kao i priroda kroz koju smo prolazili, izmamili su još mnoga pitanja i upite malih HUVM-ovaca koji su izgarali od znatiželje što ih čeka u sljedećim danima.

Stigavši do našega konačnog odredišta….

započeli smo sa kratkim upoznavanjem doma, te njegovog okoliša.

Najveće oduševljenje ipak je izazvao panoramski pogled na Pregradu koji uistinu ostavlja bez daha.

Uz prekrasan pogled i zasluženu okrjepu naši polaznici nakratko su predahnuli.

Nakon pauze započelo je razmještanje po sobama za spavanje, te upoznavanjem unutrašnjosti Planinarske kuće.

Vrlo brzo nakon pripremnih radnji te dolaska ostalih polaznika, voditelja i instruktora započelo se sa provedbom aktivnosti škole.

Izvrsnom prilagodbom polaznika na novi način život u prirodi, te fantastičnim predavanjima voditelja i instruktora kroz radionice astronomije, robotike, 3D tehnika, modelarstva, maketarstva, slikarstva  te foto i video tehnika…..

dnevne aktivnosti jedino su prekidali obroci za vrijeme kojih se isto tako raspravljalo o aktivnostima koje se još moraju provesti i odraditi.

Najveću pozornost ove grupe ipak su zadobile noćne aktivnosti i to u dijelu snalaženja uz pomoć zvijezda i mjeseca, te hodanja prirodom u potpunom mraku.

Zadnjih dva dana polaznici su nakon dnevnih predavanja, vrijeme provodili u pripremi prikupljanja materijala i opreme za završnu večer uz logorsku vatru koja je dio tradicije obilježavanja kraja aktivnosti ljetne škole.

Uz paljenje vatre, neizbježnu kobasijadu i priče do dugo u noć, završila je još jedna vrlo uspješna Ljetna škola koja će zasigurno ostati dugo u pamćenju svih njenih polaznika.

Nedjeljno jutro iskoristilo se za pospremanje doma i pripremu za povratak kućama.

Nakon pospremanja, polaznici su se pozdravili sa svojim voditeljima i instruktorima uz naravno zajedničko slikanje koje će biti uspomena na fantastično provedenih pet dana škole.

Ovim putem, članovi HUVM-a zahvaljuju se kolegama iz ZFKS-a I ZSKMT-a na izvrsnom programu te uključivanju naših polaznika u provedbu istoga.