U subotu 25. rujna 2021. godine u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava, na adresi Avenija Dubrava 51a, održani su u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture, X. Dani tehničke kulture.

Brojne radionice namijenjene djeci i mladima uključivo veliki broj izložbenih stolova zagrebačkih tehničkih saveza i samostalnih udruga, članica zajednice, ispunili su prostor prekrasnim tehničkim tvorevinama i postignutim rezultatima čime se pokazao prkos trenutnoj Covid krizi ali i ne tako davnom potresnom razdoblju u Gradu Zagrebu koji nisu uspjeli zaustaviti rad i postizanje zavidnih rezultata u tehničkoj kulturi.

Dio ovogodišnje sadržajne ponude u sklopu X. Dana tehničke kulture imali su Hrvatska udruga vojnih minijaturista i IPMS Croatia koji su prezentirali dio svog ovogodišnjeg radnog opusa.

Bez obzira na nešto manji broj posjetitelja i gostiju, ovogodišnji Dani tehničke kulture zasigurno su uspjeli u svojoj osnovnoj namjeni, a to je okupljanje tehničkih organizacija, prezentaciji njihovog rada i postignutih uspjeha, te slanje jasne poruke da uz odgovorno ponašanje možemo i moramo dalje.