Temeljem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2021. godinu, u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine, održana je svečana dodjela nagrada, od kojih je podijeljena jedna za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima, te pet nagrada udrugama tehničke kulture.

Jedna od dobitnica godišnje nagrade bila je i članica Hrvatske udruge vojnih minijaturista, gđa. Martina Stipanović ing. koja je istu osvojila za izniman doprinos međunarodnoj promidžbi maketarstva i tehničke kulture, uspješnom organizacijom Online maketarskih događanja, te sudjelovanjem na međunarodnim natjecanjima i pratećim događanja, uključivo postizanje zapaženih rezultata u radu i organizaciji „Međunarodne maketarske akademije“ u Republici Hrvatskoj.

Uz brojne uzvanike i goste, sudionike ovoga svečanog događanja koji su popunili dvoranu do posljednjega mjesta, što je dokaz važnosti ali i statusa tehničke kulture u našemu društvu,

navedenima su se obratili prigodnim pozdravnim govorima, prof.dr.sc. Zdenko Kovačić predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“, mr.sc. Marko Pavić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, te mag.prim.edu. Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Zajedničkim fotografiranjem dobitnika Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2021. godinu, te prigodnim domjenkom, završila je svečanost dodjele koju će uz same dobitnike sigurno pamtiti i njihova tehnička udruženja i institucije koje se uistinu imaju čime pohvaliti.

Ispred Hrvatske udruge vojnih minijaturista, koristimo još jednom priliku i čestitamo svim dobitnicima ove prestižne nagrade, a posebno našoj Martini koja je istu svojim predanim radom u cijelosti i zaslužila.