Nakon duge dvije godine čekanja, DOŠAO JE I TAJ DAN……Moson show 2022 !!!!!

Iako u nešto malo slabijemu sadržajnom izdanju nego 2019. godine, ovogodišnji Moson show, ponovno bilježi statističke rekorde na kojima treba čestitati organizatorima istoga. Prijavljenih 2741 natjecateljski rad, više od 100 prodajno izložbenih štandova, te preko 2500 posjetitelja i gostiju koji su obišli ovo događanje u dva dana njegova trajanja, zasigurno potvrđuju Moson, kao najveće i najbolje organizirano maketarsko natjecanje u Europi.

Ove godine, članovi HUVM-a na Mosonsku rapsodiju, krenuli su dan ranije odnosno u petak, uobičajenim okupljanjem kod Supernove. Popunjavanjem tovarnoga dijela sa 18 natjecateljskih radova te tradicionalnim slikanjem sa pogledom u budućnost krenuli smo put Mosona……

naravno i ovoga puta uz pomoć naše Nives koja nam je potvrdila najbolju rutu putovanja……

 

Nakon nekoliko sati putovanja u ugodnom društvu uz nadasve vrlo mirnu i ugodnu vožnju našega Blecka kojemu se zahvaljujemo i ovim putem, stigli smo do prvih vjetrenjača….

koje su nam najavile skorašnji dolazak na zadano odredište…..

Nakon smještanja po hotelskim sobama, ekipa je krenula sa provedbom prvih zadaća i to redom;

  •  posjeti TESCU…

  • tradicionalnom kušanju Cordon blue plata…
  • obilasku UFM ARENE odnosno glavnom mjestu događanja……

Obilaskom dvorane koja je nas je svojom veličinom ali i brojem radova članova domaćih klubova i organizatora, u cijelosti oduševila, dodatno oduševljenje priuštio nam je pogled na izložbeno prodajne štandove koji su nas u cijelosti ostavili bez teksta. Prve dojmove sabrali smo u obližnjem Várkert Kávézó tradicionalnoj Pit Stop destinaciji maketarske populacije, gdje smo uz kušanje UNICUM-a i prepričavanju viđenoga završili svoj prvi dan puta.

Prekrasno subotnje jutro koje nas je dočekalo u Mosonu, dalo nam je poticaj za brzi pokret prema dvorani i obavljanju pred natjecateljskih zadaća u vidu prijava maketa, te obilaska dvorane…..

kao i slikanja ostalih maketarskih uradaka koji su svojom razinom kvalitetne izvedbe i konačnim izgledom plijenile pažnju…..

Uz slikanje radova dio vremena proveli smo u obilasku brojnih izložbeno prodajnih štandova na kojima smo osim popune maketarskih zaliha, dijelili plakate i pozivna pisma za sudjelovanje istih na predstojećem 17. Zagrebačkom maketarskom kupu CRNA KRALJICA, planiranoga za mjesec rujan ove godine.

Dio promotivnih aktivnosti odradili smo i posjetom na nekoliko pratećih maketarskih radionica gdje smo upoznali neke nove načine rada i primjene pratećih maketarskih tehnika. Nakon kraćih razgovora sa moderatorima i voditeljima radionica te uručenja poziva za sudjelovanje na našem natjecanju, završili smo subotnje maketarske aktivnosti koje su nas uistinu izmorile.

Večernjom šetnjom kroz Moson, te obilaskom njegovih znamenitosti….

uputili smo se na zasluženu večeru gdje smo ovoga puta uživali u neizbježnom kušanju Kraken plata….

Nedjeljno jutro, nakon ispijanja prvih kava započinjemo obilaskom natjecateljskih stolova, na kojima dodatno fotografiramo još neke radove koji nam plijene pažnju uz naravno nezaobilaznu „završnu” kupovinu „baš te makete“.

Povratak prema Zagrebu, organizirali smo ovoga puta u dogovoru sa organizatorima ranije, zbog čega nismo mogli prisustvovati ceremoniji proglašenja, što smo u konačnici požalili. Dakle, kod Gyora udaljenog svega 20 kilometara od Mosona dobivamo informaciju da je naš član Nikola Kolarek osvojio srebrnu medalju u kategoriji H22 sa radom “SAM-6″…..

Iznenađeni rezultatom, u svega 5 minuta ponovno zvoni telefon sa informacijom da je sada Tomislav Stipanović osvojio brončanu medalju u kategoriji H26 sa radom “Oklopni tarktor”…..

Dvije medalje u iznimno jakim kategorijama otvaraju slavljeničku atmosferu u kombiju koju dodatno pojačava informacija dobivena oko Szombathelya da je Tomislav Stipanović dobitnik i zlatne medalje u Master kategoriji M33 sa radom “Plavi grom”…..

Izvrsna slavljenička atmosfera pratila nas je sve do Zagreba u kojega smo stigli u večernjim satima puni dojmova i pozitivne energije koja će nas držati do prvog sljedećega maketarskog druženja i to 14. svibnja 2022. godine u Kranju.

VESELIMO SE PONOVNOM ZAJEDNIČKOM DRUŽENJU !!!