Nastavak suradnje Hrvatske udruge vojnih minijaturista i Hrvatske zajednice tehničke kulture u vidu provedbe maketarskih radionice projekta Međunarodne maketarske akademije, nastavljen je u subotu 23. listopada 2021. godine u sklopu XII. Burze malih vlakova i autića Virovitica.

Put do Virovitice poslužio nam je za obilazak popularne „Barutane“ kod Bjelovara gdje smo još jednom poslikali nekoliko izloženih vojnih vozila koja su dio projekta izrade maketa na temu Domovinskog rata.

Dolaskom u Viroviticu, prije postave radionice, obišli smo zajedno sa organizatorima novu izložbenu postavu željezničkih modela koji su svaki puta sve bolji I atraktivniji.

Radionica koja je ovoga puta započela u kasnim popodnevnim satima, bila je namijenjena starijim članovima željezničkog kluba, koji su iskazali želju za učenjem i uporabom novih alata i pratećih materijala.

Provedbu MIG Ammo radionice na temu „Weathering“ odradio je naš međunarodno priznati maketarski voditelj, g. Nikola Kolarek,

koji je vrlo uspješno u iznimno kratkom vremenu uspio osposobiti za rad sa novim alatima i pratećim materijalima sve polaznike ove škole na čemu su isti iskazali veliku zahvalnost.