Naša udruga podnjela je potrebnu dokumentaciju za javni natječaj, za Godišnju Državnu nagradu tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2015.godinu, za svoga člana, bivšeg predsjednika gosp. Tomislava Stipanovića.

Za izniman doprinos razvoju i unapređenju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu ukupno je dodijeljeno 14 nagrada, od toga jedna nagrada za životno djelo, devet godišnjih nagrada pojedincima, jedna godišnja nagrada grupi pojedinaca i tri godišnje nagrade pravnim osobama.

Nagrada je dodjeljena u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, prisustvovali su: mr. sc. Hrvoje Šlezak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, predsjednik Odbora, prof. dr. sc. Ante Markotić i dr.

fv

fv

fv

fv

„Iskreno čestitam pojedincima zaslužnim za razvitak udruga tehničke kulture, tehničarima, znanstvenicima, inovatorima i učiteljima tehničke kulture – posebice ovogodišnjim dobitnicima Državne nagrade ‘Faust Vrančić’ što ste svoje znanje i vrijeme nesebično darivali. Ova nagrada nije samo veliko priznanje, nego i ohrabrenje za daljnji rad i dobivanje počasnog mjesta u društvu koje s pravom pripada svakome od vas“, istaknuo je gosp. Šlezak.