Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti i ovim putem pokretanje novog klupskog projekta „Suza za grad“ koji će se održati u terminu od 18. listopada do 18. studenog 2021. godine u sklopu klupskih prostorija Hrvatske udruge vojnih minijaturista u „Pučkoj školi“ na adresi Isce 15, Zagreb. U organizaciju ovoga projekta uz Hrvatsku udrugu vojnih minijaturista, IPMS Croatia i Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, uz pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba i DVD Zagreb, uključio se i Grad Vukovar, koji će ujedno biti domaćin sljedeće postave maketarske izložbe „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ i to u terminu od 08. – 25. studenog 2021. godine.

Navedeni projekt „Suza za grad“ zamišljen je kao sadržajna platforma u sklopu koje se planira u sljedeća 4 tjedna provesti više maketarskih radionica na temu 30. obljetnice „Bitke za grad Vukovar“ kao i spašavanja 112 ranjenika iz opkoljenog grada na dan 19. listopada 1991. godine.

Isto tako uspješno smo organizirali projekciju nekoliko dokumentarnih filmova na temu “Heroji Vukovara”,

čiji sadržaj će naknadno prokomentirati i dati svoje viđenje na nemile događaje jedan od živućih Vukovarskih ratnih heroja g. Nenad Gagić, dragovoljac iz Zagreba

Kompletan projekt isto tako poslužiti će kao izvrsna medijska najava postave maketarske izložbe u Gradu Vukovaru koja će biti dio programa obilježavanja Dana sjećanja koji ove godine obilježava svoju 30. obljetnicu.

Zbog ograničenih mogućnosti dolaska posjetitelja u klupske prostorije zbog Covid mjera, ljubazno molimo da ukoliko postoji interes za nekom od navedenih aktivnosti, slobodno kontaktirajte organizatora na mal kluba (huvm@huvm.hr) i dogovorite Vaš mogući posjet.