Usprkos pomicanju datuma natjecanja, zbog parlamentarnih izbora, ovogodišnje natjecanje broji poveći dolazak domaćih natjecatelja i posjetitelja, te novih izlagača i ponuđača knjiga, brošura, alata, materijala, maketa i dr. Velika sportska dvorana OŠ Matka Laginje bila je popunjena kao kutija šibica, kao i predvorje škole. Natjecatelje je čekala uigrana ekipa na prijavnom mjestu:

1

Posjetitelji su mogli uživati u radionicama, izložbama, modulima…koje su postavili članovi: IPMS Austrije iz Beča i Graca, IPMS Croatie, HUVM-a, UMS Agrama, HUKB Trolista, KŽMZ, AT Suvorova, SVM iz Kranja,  Die cast modela vatrogasnih vozila Vedrana Runjića i dr.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pokrovitelj natjecanja tradicionalno je Gradska skupština Grada Zagreba, te je ove godine 11.Crnu kraljicu otvorio dr.sc.Andrija Mikulić, njen predsjednik. Otvaranju su prisustvovali i gosp.Božidar Bilafer ravnatelj OŠ Matka Laginje, gosp.Jadranko Baturić predsjednik ZZTK-a, gosp.Ivan Jurić zamjenik predsjednika ZZTK-a, gosp.Hrvoje Vrhovski predstavnik HZTK-a, te gosp.Nedjeljko Gojo predsjednik GČ Donji grad.

11

12

Natjecanje je popratila i televizijska ekipa Nove TV, Mreže i Jabuke TV:

13

14

U samom natjecanju sudjelovalo je ukupno 315 maketa, maketara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Češke… te domaći maketari. Makete su se natjecale u 36 kategorija, 2 specijalne i 6 posebnih. Sudačku ekipu brojili su članovi raznih udruga i klubova, što domaćih, što stranih. Uz dobru koordinaciju, suci su imali puno posla:

15

16

17

18

19

Tokom cijelog dana dvorana je bila prepuna:

20

21

22

23

24

25

26

Dio maketa u natjecateljskom djelu:

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

Uslijedilo je proglašenje pobjednika:  Best of Junior, nagradu”Ivan Špiljak” osvojio je Vedran Vuglić sa maketom “Santa Maria”, Best of HUVM osvojio je Marko Strinović sa maketom “Pion” a Best of Show, nagradu “Boris Šprem” i ove godine osvojio je Danijel Frka sa maketom “Marineapparat Nr.1”

38

39

40

41

Čestitamo i ostalim osvajačima!

42

Na kraju smo se svima zahvalili, te ih pozvali na zajedničko druženje i sljedeću godinu, na 12.Crnoj kraljici. Članovi HUVM-a nastavili su druženje u svojim prostorima do kasno u noć.

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima na vremenu koje su uložili u organizaciju ovog događaja, jer je i minuta uloženog vremena – kvalitetno uložena! HVALA VAM!

43