Dana 16. studenog 2019. godine u organizaciji ZGPMS održano je 26. otvoreno državno prvenstvo Republike Slovenije u plastičnom maketarstvu, koji su ponovno uspješno okupili veliki broj domaćih i inozemnih zaljubljenika u maketarstvo.

BIC Ljubljana u sklopu kojega je održana navedena priredba i ovoga puta bila je izvrsno popunjena kako sa brojem maketarskih radova u natjecateljskome dijelu događanja, tako i sa pratećim maketarskim izložbama, radionicama i tradicionalnim maketarskim buvljakom.

U sklopu navedene manifestacije sudjelovala je sedmeročlana ekipa HUVM-a i IPMS Croatia koji su iskoristili priliku za obilazak izlagača i natjecatelja kojima su uručili nove deplijane i pozivnice za nadolazeći jubilarni 15. Zagrebački maketarski kup CRNU KRALJICU 2020.

Vrijeme do predviđene popodnevne pauze i tradicionalnog obilaska BTC-a Ljubljana ekipa je provela u razgledanju i slikanju maketarskih radova, te obilaska buvljaka i maketarske radionice kolege Bine Logara iz tvrtke „makete.si“

Nakon obilaska BTC-a….

i naravno nekoliko nezaobilaznih „maketarskih“ destinacija istoga, uz zajednički ručak i popodnevnu okrjepu krenuli smo put BIC-a na proglašenje najboljih radova u sklopu kojih su članovi našega kluba uspješno osvojili tri medalje i to u vrlo jakim maketarskim kategorijama.