Slijedom poziva naših dragih kolega maketara iz Italije, koji su polovicom mjeseca veljače 2021. godine uputili otvoreni poziv članicama IPMS podružnica na sudjelovanje u 1° Concorso Internazionale On line IPMS Italia, članovi HUVM-a ujedno članovi IPMS Croatia, odlučili su podržati ovo događanje i to prijavom više radova u nekoliko vrlo atraktivnih maketarskih kategorija.

Vremenski period od 15. veljače do zaključno 15. svibnja 2021. godine bilo je vrijeme predviđeno za slanje i prijavu radova gdje je prema prvim informacijama već početkom mjeseca ožujka na adresu organizatora pristiglo više od stotinu radova iz čak 25 europskih i svjetskih zemalja.

Poznavajući izvrsne maketarske vještine i znanja inozemnih maketara, uključivo kvalitetu radova koju pratimo sudjelovanjem na maketarskim live i online natjecanjima proteklih par godina, maketari HUVM-a odlučili su kroz nekoliko maketarskih škola i projekt Međunarodne maketarske akademije usavršiti svoje radove i zajedničkim pristupom vrlo strogog ocjenjivanja i upućivanja na maketarske propuste istih, podići kvalitetu radova na traženi IPMS standard.

Prijavom petnaest radova u pet od ukupno trinaest kategorija članova IPMS Croatia, ispunjen je osnovni cilj podrške organizatorima kupa, ali i nama najbitnije zadaće, a to je pojava zastave Republike Hrvatske na listi zemalja sudionika ovoga događanja.

Dana 16. lipnja 2021. godine, i objavom službenih rezultata, službeno je završen 1° Concorso Internazionale On line IPMS Italia, u sklopu kojega su trojica maketara potvrdila uspjeh IPMS Croatia na međunarodnom nivou i to sljedećim rezultatima;

Croatian T55A (1/35) by David Ketiš IPMS Croatia 062 – 21   BRONZE

Crusader Mk.III (1/48) by Nikola Kolarek IPMS Croatia 017 – 08   SILVER

Das Ende (1/72) by Tomislav Stipanović IPMS Croatia 001 – 04   GOLD

Hbbikks DB (1/87) by Nikola Kolarek IPMS Croatia 017 – 08   BRONZE

Iskrene čestitke ekipa !!!