U organizaciji maketarskog kluba SVM Kranj, dana 12. svibnja 2018. godine, održan je 12. po redu Festival sveta v malem koji je i ove godine ispunio sva očekivanja.

Tradicionalno okupljanje maketara, modelara, izlagača i naravno maketarskih trgovaca ispunio je svečanu dvoranu Mjesne općine Kranj koja je nakratko postala centar europskog maketarskog događanja.

Okupljanje maketara i vrijeme za prijavljivanje maketa za natjecanje moglo se popuniti razgledavanjem prekrasnih izložaka maketarskih radova klubova prijatelja….

te priključivanjem na jednu od nekoliko najavljenih maketarskih radionica, a među kojima je bila i radionica našega kluba pod vodstvom Kristina Matasa….

Do predviđenog vremena službenog otvaranja manifestacije i početka maketarskog natjecanja, na natjecateljskim stolovima bilo je preko 200 radova čime je ovo 12. maketarsko izdanje SVM-a Kranj ponovno upisalo vrlo impresivnu brojku u svoju već i onako bogatu statistiku.

Fantastične makete brodova, aviona, vojnih i civilnih vozila, figura, diorama i još puno toga zadale su puno muke mješovitim sudačkim timovima koji su uistinu imali vrlo težak i odgovoran zadatak, odlučiti i presuditi koja je maketa bolja od koje.

Pojavljivanje velikog broja vrlo kvalitetnih maketarskih uradaka postao je očigledno u posljednjih dvije godine dio nezaobilaznog uzlaznog trenda europskih maketarskih natjecanja a što je vrlo motivirajuće i nadasve pozitivno.

Nakon suđenja i odrade maketarskih radionica, domaćin je organizirao ručak sa tradicionalnim slovenskim „fižolom“ koji je kako bi se to kazalo, govorio 100 jezika. Pohvala kuharima za izvrsno pripremljeni fižol.

Popodnevnu „kavu s smetano“ a prema dosadašnjoj dugogodišnjoj tradiciji ekipa je odradila na prekrasnoj terasi „Old Scottish Puba“.

Nakon kave odrađena je obvezna dopuna materijala za klupske maketarske radionice u „Mladim tehnikima“, koji su postali nezaobilazno odredište naših putovanja u Kranj.

Završetak prekrasnog dana dočekali smo na proglašenju pobjednika gdje su članovi HUVM-a u vrlo jakoj konkurenciji osvojili 5 odličja. Ekipa čestitamo!!!

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo našim domaćinima na prekrasno organiziranom maketarskom događanju, te ih pozivamo da nam se pridruže na skorašnjem 13. Zagrebačkom maketarskom kupu CRNA KRALJICA 2018.

 Dragi prijatelji se Vam zahvaljujemo za vse in lepo pozdravljamo!