U organizaciji maketarskog kluba SVM Kranj, i ove godine uspješno je organiziran i održan je 13. po redu Festival sveta v malem koji je ponovno ispunio sva očekivanja.

Ovogodišnje putovanje do Kranja bilo je praćeno nešto lošijim vremenskim izdanjem nego obično….

no dolaskom do mjesta manifestacije i ulaskom u isto, trenutno ništa više nije bilo važno, a najmanje loše vrijeme….

Uz već tradicionalno okupljanje maketara, izlagača, maketarskih trgovaca ali i tradicionalno velikog broja posjetitelja….

posebni dio prostora svečane dvorane Mjesne općine Kranj, ove godine bio je pripremljen za izvođenje Međunarodne maketarske akademije koja je prema broju prijavljene djece i mladih bila posebno iznenađenje ovoga događanja….

Ulogu u dijelu ove maketarske priče imala je i naša udruga kao i IPMS Croatia koja uredno prati i podržava ovakva događanja na međunarodnoj maketarskoj sceni. U sklopu našeg izložbenog stola, članovi kluba pripremili su i uspješno odradili dvosatnu radionicu na temu „Izrada maketa OOB“, a koja je bila dio programa naše Međunarodne maketarske akademije održane polovicom mjeseca travnja.

Po završetku najavljenih radionica i odrade klupskih obveza u svezi promocije XIV. Zagrebačkog maketarskog kupa CRNA KRALJICA 2019, članovi kluba uživali su u razgledavanju više od 300 radova koji su svojom kvalitetom plijenili pažnju.

Završetak prekrasnog dana dočekali smo na proglašenju pobjednika gdje su članovi HUVM-a u vrlo jakoj konkurenciji uspješno okrunili svoj dolazak sa 2 medalje i jednom posebnom nagradom….

ali i izvrsnim domaćim kolačima naše Kobre….