Početak natjecateljske sezone u 2020. godini članove HUVM-a i IPMS Croatia započeli su „4. Steirische Modellbautage“ koje se održava u organizaciji naših prijatelja iz Modellbauclub „Die Sterrer“ u Wettmannstattenu mjestu pored Graza.

Nakon dolaska u školu i ulaska u natjecateljsku dvoranu, primijetili smo povećan broj izlagača i naravno broja radova što nas je posebno razveselilo.

Osim toga primijetili smo povećan broj stolova za trgovce i dnevne radionice što je bio dokaz da je ovo natjecanje u vrlo kratkom vremenu postalo jedno vrlo respektabilno događanje vrijedno posjete kao i sudjelovanja u njegovim događanjima.

U sklopu izložbe, sudjelovali su HUVM-a i IPMS Croatia i to sa dva izložbena stola koji su svojim sadržajem kao i pratećim promotivno izložbenima materijalima posebno plijenili poglede znatiželjnih posjetitelja.

Posebnost ovogodišnje manifestacije za članove HUVM-a i IPMS Croatia bila je instalacija i provedba prve samostalne radionice pod nazivom „Skockane radionice“ u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo za kompletno osigurane materijale, alate i opremu potrebne za izvedbu najavljenih radionica.

Nakon prvoga dana izvedbe…..

„Skockane radionice“ od strane sudionika istih…..

bile su ocijenjene kao jedne od sadržajno najinteresantnijih i najzanimljivijih radionica za djecu i mlade, a na što smo bili posebno ponosni.

Osim djece i mladih u drugi ciklus radionica uključili smo i odrasle osobe koje su osim izvedbe radnih zadataka prošle sa našim instruktorima vrlo uspješnu edukaciju za daljnji samostalni i provedbu Skockanih radionica.

Završetkom izvedbe radionica, obilaska natjecateljsko izložbenih stolova, te naravno obavljene maketarske kupovine, članovi kluba zasluženi predah odradili su u obližnjem Grazu.

Obilazak grada kao i posjetu nekolicini vrlo bitnih lokacija okrunili smo nezaobilaznim ritualom sa „Apfelstrudel und Kaffee“.

Drugi dan događanja bio je rezerviran za odradu još dvije radionice koje su i ovoga puta bile i više nego izvrsno posječene što nas je vrlo ugodno iznenadilo.

Drugo ugodno iznenađenje bila je posjeta gradonačelnika Wettmannstattena našim štandovima gdje je posebno dojmilo licitarsko srce koje naši članovi u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Zagreba obvezno nose i dijele na svim međunarodnim maketarskim događanjima čime vršimo promociju našeg glavnog grada. Ovim putem isto tako zahvaljujemo se TZGZ na dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji koju ćemo zasigurno nastaviti i dalje. Osim promocije grada izvršena je promocija naših udruga te gradske i nacionalne kuće tehničke kulture. Promotivni materijali navedenih kuća isto tako bili su podijeljeni kako gradonačelniku tako i svim članovima organizatora koji su ujedno prihvatili i potvrdili svoje dolaske na naš Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA planiranu za rujan 2020.

Nakon brzinskog ručka te kratkog odmora na sunčanoj školskoj terasi….

prvoj ekipi članova kluba pridružio se i drugi dio ekipe…..

koji je u nedjelju sudjelovala na popularnoj željezničkoj burzi u Grazu. Prema prvim neslužbenim brojkama, burza je prema svim mjerljivim kriterijima kvantitete i kvalitete oborila nove rekorde.

Nakon poziva organizatora i spremanja izložbenih stolova došlo je dugo očekivano vrijeme proglašenja pobjednika koje nam je pripremilo i treće vrlo ugodno iznenađenje. Naši članovi uspješno su osvojili četiri medalje od čega dvije zlatne i dvije srebrne, te jedno posebno priznanje u kategoriji “30. godina ZVEZDE” čime smo dodatno obogatili klupsku vitrinu….

Zajedničkim fotografiranjem…..

uz srdačno pozdravljanjem sa organizatorima ove manifestacije te njihovo obećanje za dolaskom u Grad Zagreb i sudjelovanje na ovogodišnjoj Crnoj Kraljici, članovi kluba puni pozitivnih dojmova krenuli su put Zagreba.