Povodom obilježavanja Dana policije i prijema novih polaznika Policijske škole „Josip Jović“, Hrvatska udruga vojnih minijaturista, IPMS Croatia i Hrvatska zajednica tehničke kulture, na poziv Muzeja policije, u sklopu Policijske akademije, na adresi Aveniji Gojka Šuška 1, Zagreb, postavili su izložbu „Hrvatska vojska i policija u mjerilu – od Domovinskog rata do danas“ koja je za ovu priliku dopunjena sa dijelom maketarskih vozila MUP-a korištenih na samim počecima Domovinskog rata.

Uz izložene makete borbenih vozila, zrakoplova i helikoptera korištenih tijekom VRO Domovinskog rata, dio izložbenog postava posvetili smo i novijim vozilima i opremi koju koriste današnje moderne snage Hrvatske vojske i policije.

Dopunu ove maketarske izložbe, čine brojni izloženi plakati i posteri na kojima su ukratko ispričane ratne priče i prikazane brojne fotografije opreme i ljudi upravo iz gradova i mjesta u kojima je izložba gostovala. Tim činom nastavljamo promociju Domovinskog rata i to na način da se postavom izložbe u nekom novom mjestu ili gradu naše domovine, pokažu vrijednost i zajedništvo Hrvatskog naroda iz onog drugog mjesta koje je isto tako doprinijelo ukupnom uspjehu i konačnoj pobjedi u ratu.

Ova, još uvijek za sada jedinstvena maketarska izložba, gostovati će u prostorima Policijske akademije od 05. – 21. listopada 2022. godine, koju će prema najavama suorganizatora iste obići više od 1000 polaznika, profesora i instruktora Policijske škole, što je uistinu impresivna brojka posjetitelja.