Dana 02.12.2017. godine u sklopu prostorija III. Osnovne škole u Varaždinu, u organizaciji maketarske sekcije, održan je 13. Kup Autokluba Varteks Varaždin.

Na ovogodišnjem trinaestom izdanju Kupa Varteks sudjelovala je i naša ekipa HUVM-a i to u četveročlanom sastavu (Bleck, Alf, Tasma i Slavonac).

Nakon dolaska i prijave radova za natjecanje, te slaganja istih na natjecateljske stolove…

krenuo je obvezni pohod na trgovačke izložbene stolove među kojima je posebno bio posječen stol našega mađarskoga kolege Bele Cziteia a koji nas je ponovno razveselio svojim novitetima.

Uz trgovački dio ovogodišnji Kup Varteks u izložbenom dijelu popunili su naši dragi kolege iz IPMS-a Austria…

te predstavnici Hrvatske vojske, koji su sa svojom izloženom sa vojnom opremom i tehnikom posebno privukli pozornost svih prisutnih posjetitelja i maketara.

Ceremonija otvaranja kupa započela je točno u podne u sklopu koje je sudjelovao i naš proslavljeni pilot borbenoga zrakoplova Mig 21, iz Domovinskog rata g. Danijel Borović pukovnik, a što je bilo vrlo ugodno iznenađenje pripremljeno od strane domaćina.

Nakon suđenja koje je i ove godine poprilično zadalo “glavobolje” svim sucima poradi povećane brojke kvalitativnih radova, ekipa iz kluba potražila je predah u obližnjem KTC-u gdje domaćin tradicionalno osigurava ručak za sve natjecatelje….

Prije ceremonije proglašenja osvajača odličja naša ekipa odradila je i obvezno slikanje radova kako bi ostatak ekipe koja nije mogla sudjelovati vidjela što je propustila…..

Nakon ceremonije proglašenja dobitnika i naš klub zahvaljujući Alfu i Tasmi odlazi kući sa još četiri odličja čime smo dodatno obogatili svoju klupsku vitrinu, a na što smo vrlo ponosni.

ALF I TASMA SVAKA ČAST !!!

Na kraju i ovim putem zahvaljujemo se domaćinima na izvrsno pripremljenom i odrađenom kupu i naravno puno pozdrava do 14. izdanja.