Tradicionalni XXIX. Susreti željezničkih modelara sa burzom modela, koji se provode u organizaciji Kluba željezničkih modelara Zagreb, održan je u subotu 2. listopada 2021. godine, u sklopu novog prostora Avantgarden Event Square, koji je svojim industrijskim stilom uređenja u cijelosti odgovorio potrebama manifestacije susreta željezničkih modelara.

Brojna epidemiološka ograničenja kao i obveza imanja Covid propusnica za ulaz u prostor manifestacije, nisu uspjele utjecati na broj izlagača, gostiju i posjetitelja kojih se tokom dana skupilo više od stotinu.

Dio programskog sadržaja ovih susreta u vidu izlagača, imala je i Hrvatska udruga vojnih minijaturista, koja je za ovu prigodu izložila više desetaka radova na temu vinjeta i diorama koje u cijelosti odgovaraju dijelu željezničkih djelatnosti prikazanih na ovim susretima.

Uz izložbu radova, članovi našega kluba uspješno su izveli i dvije maketarske radionice…..

u sklopu kojih su izrađivali makete vojnih vozila proizvođača „Triglav Model“ čime su ujedno i najavili skorašnji projekt na tu temu.

Završni dio susreta posjetitelji i gosti manifestacije mogli su provesti u razgledavanju dvije  lokomotive dopremljene ekskluzivno za potrebe ovoga događanja…..

uključivo izložbu više desetaka povijesnih vozila.