Devetnaestu godinu za redom u terminu od 02.-10. srpnja 2018. godine, ZZTK uspješno je provela jedan od svojih „Programa od posebnog interesa za Grad Zagreb“ pod nazivom „Ljetna škola tehničkih vještina“. Tradicionalni domaćin okupljanja i provedbe Ljetne škole bio je Dom Crvenog križa „Villa Rustica“ u Novom Vinodolskom, u sklopu kojega je 30 polaznika škole uz vodstvo 3 voditelja provelo fantastičnih osam dana radnoga odmora.

Novitet ovogodišnje škole bila je provedba novog programskog koncepta škole koji se isključivo bazirao na modernizaciji i proširivanju ponuđenih tehničkih programa.

Uz ponuđene programe kao što su; Astronomija, Automodelarstvo, Foto kino djelatnosti, Računarstvo, Radio amaterizam, Tehničke djelatnosti na vodi, Zrakoplovstvo, Inovatorske djelatnosti, Karting, CB radio djelatnosti našao se  i program Maketarstva i modelarstva, kojega je prva dana škole uspješno prezentirala i provela naša udruga.

Pripreme za provedbu ovogodišnje maketarske škole na temu „Tereni u mjerilu“ započeli su još početkom mjeseca lipnja, gdje su marljivi članovi kluba uspješno pripremili nekoliko desetaka podloga na kojima će polaznici škole moći provesti svoje radioničke vježbe……

Ovim putem posebno se zahvaljujemo našem dugogodišnjem sponzoru „Nature in scale“….

koji nas je za potrebe radionica „Tereni u mjerilu“ opskrbio sa dostatnom količinom posipa i raznih materijala za izradu maketa terena……

Nakon pripreme dvorane i radnih stolova za početak prezentacije i izrade terena….

te podjele polaznika u dvije radne grupe, naši instruktori su započeli sa radom i to kroz sljedeće programske teme;

  1. Upoznavanje maketarskih alata i pribora,
  2. Upoznavanje sa osnovama maketarskih tehnika,
  3. Upoznavanje i uporaba materijala

U sklopu navedenih programskih tema, polaznici su odradili vježbe izrade terena u mjerilu slobodnim načinom..

I GRUPA…

II GRUPA…

Po završetku radioničkih vježbi, instruktori HUVM-a podijelili su svim polaznicima zadnji broj maketarskog časopisa  „Military Miniature“ kao nagradu za sudjelovanje u maketarskim radionicama Ljetne škole…..

te uz zajedničko slikanje i izložbu radova zaželjeli veliki maketarski pozdrav do sljedećega druženja…..